Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O expoziție inedită, care îmbină mai multe mijloace de exprimare artistică, va fi vernisată joi, 12 mai, la Muzeul Județean de Istorie Gorj. Artista italiană Raffaela Maron expune pentru prima dată în orașul lui Brâncuși, iar lucrările expuse te fac să îți imaginezi o lume a fantasticului. 

IMG_7902

Expoziția se numește „Omul și zeitatea”, iar curatorul acesteia va fi  Luise Pierluigi. Unele piese expuse îți atrag toată atenția, acestea arătând ca și cum ar fi suspendate fără niciun sprijin vizibil.

„Este o expoziție inedită pentru că practică inclusiv jocul de lumini. Tema este una creaționist-evoluționistă ca perspectivă asupra dezvoltării umanității. Sunt puse în evidență ideile de Adam, Eva și diferite zeități, precum și enigme ale istoriei umanității printre care, spre surprinderea mea, și Sfinxul. Alături apar piramidele sau reprezentări ale statuetelor antropomorfe din insula Paștelui“, a spus Albinel Firescu, muzeograf.

Lucrările sunt încărcate cu simboluri

IMG_7906

Un alt aspect interesant este că lucrările expuse sunt încărcate cu diferite simboluri. „Sunt lucrări de sculptură, de grafică. Este o expoziție completă, axată foarte mult pe sugestiv. Întâlnim multe simboluri, iar cea mai interesantă este trecerea printre statuetele din insula Paștelui și sub picioare este imaginea constelației, pornind de la Sirius și până la Pământ, ca o idee că umanitatea își are rădăcinile undeva în altă zonă”, a mai precizat Albinel Firescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.