Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vernisajul expoziției de pictură și grafică a artistelor Lucica Popescu și Cristina Cioplea, membre stagiare în cadrul filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a avut loc ieri la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu.

IMG_1635
Expoziția va fi deschisă și va putea fi vizitată până pe data de 1 februarie. Lucrările celor două artiste au ca punct comun abstractul din domeniul artei. Lucica Popescu se află la prima expoziție de pictură.

IMG_1630 Ea ne-a explicat și care sunt înțelesurile artei sale și ce vrea să transmită prin lucrările pe care le realizează:

„Este cea de-a treia expoziție personală, dar la prima manifestare de acest fel de pictură, celelalte două fiind de colaj textil și imprimeu. Sunt lucrări spontane și abstracte. Merg foarte mult pe artă ca și terapie și importanța ei în terapie. Atât muzica, dar și pictura te ajută foarte mult să te eliberezi. Mesajul expoziției este de terapie prin artă, de a ne cunoaște pe noi înșine pentru a putea să supraviețuim în viața plină de haos. Dacă noi ne regăsim, atunci am putea să creăm armonie atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru“.

Muzica clasică o ajută să creeze 

Lucica Popescu are vârsta de 30 de ani și este profesor de educație plastică vizuală la Colegiul Național „George Coșbuc“ din municipiul Motru. Aceasta ne mărturisește că trebuie să aibă o anumită stare atunci când pictează, iar această dispoziție este dată de muzică:

„Eu lucrez întotdeauna pe muzică clasică instrumentală, dar și chinezească, pentru că îmi crează o anumită stare. Printre compozitorii preferați sunt Vivaldi și Beethoven. Fiind profesoară, mă bucur că am reușit să învăț elevii să aprecieze nu doar ce este în jurul lor, ci să conștientizeze importanța artei în lume“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.