Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_0331O expoziție cu lucrări realizate de pictorii din regiunea Murcia, din Spania, a fost vernisată vineri, 2 decembrie, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu.
Un număr de 15 lucrări sunt prezentate iubitorilor de artă din Gorj. Picturile pot fi achiziționate de cei care doresc. Expoziția „Murcia, prezentă în Anul Brâncuși“ este organizată de către Asociațiile APIMO și ASESTERMUR din regiunea Murcia. „Este un proiect pe care îl derulăm cu asociația artistică din Spania. Este vorba de APIMO, o asociație artistică similară a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu o structură mai liberală, în sensul că acolo și-au făcut loc, pe lângă artiștii plastici, poeți, actori și oameni de cultură. Astăzi avem două evenimente. Este vorba de vernisarea expoziției de pictură, compusă din 15 lucrări de artă a pictorilor murcieni. Ei au intitulat această expoziție foarte sugestiv „Murcia în Anul Brâncuși“, adică este un eveniment din cadrul Anului Brâncuși, care se va încheia la 31 decembrie. În lucrări se regăsesc și teme din arta și tradițiile spaniole, pe lângă cele spaniole“, a spus Vasile Fuiorea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) Gorj.

Vizită la Peștișani și Tismana

img_0337

După vernisaj a urmat o piesa de teatru interpretată în română și spaniolă de către actorul Cristian Minquez. Artiștii spanioli și reprezentanții asociațiilor au vizitat sâmbătă, 3 decembrie, Casa memorială „Constantin Brâncuși“ de la Hobița și Mănăstirea Tismana. De asemenea, Geovanni Ercolani, profesor de antropologie la Universitatea din Murcia, a susținut o conferință la Peștișani, iar manifestările au continuat cu momente poetice bilingve în spaniolă și română. „În perspectivă avem în vedere semnarea unui acord de parteneriat, pentru ca și artiștii români să întoarcă vizită, iar artiștii din cadrul UAP să organizeze o expoziție la Murcia și, de ce nu, în capitala Spaniei, la Madrid“, a precizat Vasile Fuiorea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.