Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O dublă expoziție de fotografie și pictură a artiștilor gorjeni se va afla pe simezele sălii „Constantin Brâncuşi“ a Palatului Parlamentului, cea mai mare sală de expoziţii din ţară.

Artistul fotograf Teodor Dădălau va expune peste 150 de lucrări la Palatul Parlamentului în cadrul unei expoziții cu imagini din diferite locuri pitorești din județul Gorj. Foto-expoziţia va prezentă timp de două săptămâni, începând cu data de 6 iulie, în sala „Constantin Brâncuși“.  Fotografiile, reunite sub genericul „Gorjul de la arta tradiţională la arta modernă”, redau esenţa culturii din judeţul nostru.

Cine sunt artiștii care își vor expune lucrările la Palatul Parlamentului

În cadrul expoziției de pictură vor fi prezente lucrările artiștilor Cornelia Căruntu, Cristina Cioplea, Gelu Costea, Mariana Fratita, Florin Hutium, Eric Perjovski şi Daniel Şerban.

Născută pe 11 octombrie 1954, în Bucureşti, sub semnul Balantei, Cornelia Căruntu este un artist independent, neafiliat. A absolvit Institutul de Industrie Uşoară şi a făcut studii libere de desen şi pictură cu Spiru Vergulescu şi Doina Melania Arghezi, iar în 2014 a absolvit cursuri de curator şi de manager cultural. Are la activ participări la numeroase expoziții colective şi de grup. Lucrările Corneliei Căruntu au ambele calități-si pe cea decorativă, dar şi pe cea plastică-, sunt lucrări compacte, compoziții foarte bine echilibrate şi bine alcătuite.

Cristina Cioplea s-a născut la Târgu-Jiu în 1984. Este absolventă a Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design. Începând din 2007, ea este profesor de arte plastice la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. A participat la mai multe expoziții de grup din Târgu Jiu, Timișoara, Vâlcea, Deva, Petroșani, precum și în tabere de creație. Expoziții personale în mai multe orașe din țară. Este unul dintre inițiatorii Expoziției Naționale de grup ”Egografie”.

Artistul Gelu Costea s-a născut la Constanța în anul 1963. În anul 2000 a absolvit Academia de Arte „Luceafărul”, București, este licențiat al Universității de Arte București. Din anul 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța. În anul 2001 a primit Premiul Special „Alexandru Tipoia”, iar un an mai târziu, Premiul „Ştefan Dimitrescu”, Muzeul Județean Vaslui. Începând cu anul 2000 a avut numeroase expoziții personale și de grup.

Mariana Frătiţa a absolvit Facultatea de textile din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi în anul 1985. Este originară din Piatra Neamţ, dar de aproape 30 de ani locuieşte în Târgu Jiu.

Artistul profesionist basarabean, din Chișinău, specializat în artele focului, ceramică, sticlă, email și metal, Eric Perjovschi prezintă câteva dintre lucrările sale în cadrul expoziției de la Palatul Parlamentului.

Artistul târgujian Florin Hutium este unul dintre cei mai apreciați artiști gorjeni, având la activ zeci de expoziții.

Daniel Șerban este absolvent al Universității Naționale de Artă București, Facultatea de Arte Plastice, specializarea Pictură, promoția 2004. Din același an a participat la toate expozițiile de grup organizate de filiala Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici. De asemenea, este prezent, în fiecare an, la Expoziția Națională de grup „Egografie” – Târgu Jiu. A realizat două expoziții personale (1997 și 1999) în Târgu Jiu. A mai expus în București, Deva, Vâlcea. Are lucrări în colecții particulare din țară și străinătate.

Expoziția de fotografie și cea de pictură este organizată de Consiliul Judeţean Gorj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.