Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, alături de Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale și Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești organizează joi, 7 septembrie, vernisajul Expoziției de fotografie documentară „Case și locuri de altădată din Bălești”. Expoziția are loc în cadrul celei de-a XI-a ediții a Zilelor Comunei Bălești.

 

În perioada 6-8 septembrie au loc Zilele comunei Bălești, iar cu această ocazie vor fi organizate o serie de manifestări cultural-artistice. Miercuri, pe baza sportivă din satul Ceauru, vor avea loc întreceri sportive, opt echipe din comună fiind înscrise la start! Joi, 7 septembrie, de la ora 10:00, la Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din Ceauru, cadrele didactice, autoritățile locale și invitații vor celebra 50 de ani de la înființarea unității școlare. Cu această ocazie, aici va fi organizată o expoziție de fotografie document, va fi lansat un album fotografic, dar și o revistă! „În expoziția «Case și locuri de altădată din Bălești» vor fi prezentate 30 de fotografii din satele Ceauru și Băleștiul vechi. Imaginile sunt de la Arhive. Cu această ocazie va fi lansat un album fotografic dedicat celor 50 de ani ai școlii, cu imagini din școală, fotografiile sunt alb negru și color. Va fi lansată și revista «Băleștiul Eroic», realizată în parteneriat cu Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria, filiala Gorj. La Şcoala Ceauru va avea loc și dezvelirea unei plăci comemorative, dar și o prezentare de echipament militar din timpul Primului Război Mondial. Manifestarea aceasta este a Asociației «Tradiția Oștească»”, a spus profesorul Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” din Ceauru.

Pe 8 septembrie va avea loc și slujba religioasă dedicată sărbătoririi naşterii Maicii Domnului, după care seara va avea loc evenimentul mult așteptat de săteni: spectacolul oferit de zeci de artişti renumiţi.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.