Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_0869O expoziție de fotografie din timpul evenimentelor din decembrie 1989, dar și cu eroii martiri gorjeni, a fost deschisă în holul Muzeului Județean de Istorie.

La vernisajul expoziției au participat Grigore Haidău, tatăl eroului martir Cătălin Haidău, reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“ și elevii de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“.

„Expoziția de fotografie documentară organizată de Muzeul Județean de Istorie este interesantă, pentru că redau evenimentele din principalele orașe ale țării, dar înfățișează și eroii martiri care au murit în decembrie 1989, în număr de 16. Am apreciat discuțiile pe care le-am purtat cu elevii care au participat la acest eveniment. A fost o adevărată lecție de istorie la care elevii au putut să participe“.

„Durerea nu va trece niciodată“

Grigore Haidău spune că nici până acum nu i-a dispărut din suflet durerea pricinuită de moartea fiului său: „Durerea nu va trece niciodată, pentru că este deosebit de greu să bagi în pământ un copil în vârstă de 19 ani și jumătate, iar profitorii care au organizat lovitura de stat după 22 decembrie, eșalonul doi al Partidului Comunist Român, se lăfăie bine-merci. De noi, până în 1995, până când a fost regimul Iliescu, nici nu au vrut să audă de noi“.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.