Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O expoziție realizată de membrii filialei Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici Gorj a fost vernisată, ieri, chiar în sediul Inspectoratului de Poliție al Gorj. Lucrările cuprind portrete ale unor personalități istorice și domnitori români. Manifestarea a avut loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române.

Lucrările din cadrul expoziției vor fi păstrate permanent pe holul instituției. Vasile Fuiorea, președintele filialei Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici Gorj, a fost prezent la deschiderea expoziției: „Sunt prezentați în lucrările realizate oameni personalități istorice și domnitori care și-au adus contribuția la Marea Unire a românilor. Este vorba de Nicolae Titulescu, George Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Iorga, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand I, Regina Maria. Au fost portretizate și câteva personalități istorice care și-au legat numele de Gorj: domnitorul Mihai Viteazu, polițistul erou Ioan C. Popilian, Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu. Afișul evenimentului este realizat de Cătălin Negrea“.

Lucrările au fost donate Poliției Gorj

Lucrările artiștilor, care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, au fost realizate în patru tehnici. „Subsemnatul, Vasile Fuoirea, am realizat lucrările în pastel pe hârtie, Florin Gheorghiu a realizat lucrările în tehnica „rotring“, Daniel Șerban a preferat să lucreze în cărbune pe hârtie și Bogdan Iepure în creion pe hârtie. Doresc «La mulți Ani» Poliției Române și să se bucure de această colecție și să fie la fel de dedicați țării cum au fost aceste personalități“, a mai precizat Vasile Fuiorea.

Lucrările artiștilor gorjeni au fost donate Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.