Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

soniaMuzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu a fost gazda unui dublu eveniment cultural. Aici a avut loc lansarea cărții „De prin lume adunate” a îndrăgitei interprete de muzică populară gorjenească – Emilia Bubulac, dar și o expoziție inedită în creion a tinerei Sonia Bîrlan, membră a Ansamblului Focloric „Cânt și Joc” Peștișani. Evenimentul a fost organizat de Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni „Al. Doru Șerban” Târgu-Jiu. 

Sonia Bîrlan are 19 de ani și face parte din Ansamblul „Cânt şi Joc” din Peştişani, comună unde s-a născut şi a copilărit. Tânăra studiază să devină asistent de farmacie. Lucrările acesteia au fost expuse timp de două zile.

„Desen în Creion Sonia Bîrlan & Lansare de Carte Emilia Bubulac la Muzeul Județean din Târgu Jiu. Sonia Bianca Bîrlan este unul dintre oamenii înzestraţi de Dumnezeu cu un talent minunat. Aceasta a avut ocazia ca joi și vineri să își expună desenele create, timp de două zile, la Muzeul Județean din Târgu Jiu.  Vineri seara, odată cu lansarea celui de-al doilea volum al Emiliei Bubulac, au fost expuse și desenele Soniei Bîrlan”, a scris administratorul paginii de Facebook „Sat Frâncești Peștișani Gorj”. 

Emilia Bubulac este originară din comuna Peștișani, județul Gorj.  În semn de înaltă apreciere a activității sale, interpretei i-a fost decernat în anul 2014, de către Uniunea Mondială de Folclor,  premiul „Oscarul pentru folclor”, cea mai înaltă distincție în materie la nivel mondial. La evenimentul organizat în colaborare cu Muzeul Județean Gorj și  Liga culturală „Fiii Gorjului” din București au fost prezenţi și Prof. Dorel Cosma – Președintele Uniunii Internaționale de Folclor și Sabin Stamatescu – Vicepreședinte al Ligii culturale „Fiii Gorjului” din București.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.