Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția aniversară a artistului plastic Valer Neag a avut loc chiar de ziua sa de naștere, sâmbătă, 17 septembrie 2017, de la ora 17:00, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”.


Expoziția este complexă, cuprinzând 69 de lucrări diversificate, care aparțin mai multor genuri ale artei plastice: sticlă, sculptură în lemn și grafică. Creațiile lui Valer Neag sunt expuse pe simezele a trei săli ale Muzeului Județean.

La vernisajul expoziției a fost prezent un public numeros. Cătălin Davidescu, critic de artă din Craiova, a precizat că „Valer reprezintă unul dintre cele mai complexe caractere pe care i-am întâlnit în acest domeniu (…) Resimt această expoziție ca pe una aniversară.

Este o expoziție de sfârșitul și început de drum, din perspectiva mea. Nu contează vârsta pe care o împlinește Valer Neag, ci contează că este o expoziție aniversară în sensul în care veți găsi rădăcinile foarte proaspete și viguroase din perioada tinereții, a anilor 80, până la aceste aprofundate studii și discursuri în sculptura în lemn. (…) Și acum, și mă bucur pentru asta, Valer continuă să viseze foarte frumos.

Sunt convins că este ceea cei dă viață și că își va continua visul pentru o lungă perioadă. (…) Vreau să-i mulțumesc  că există așa cum există și să-i urez „Mulți ani creativi !» și de acum încolo“.

„Un artist polivalent“ 

Vasile Fuiorea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Târgu Jiu, a spus că Valer Neag a sprijinit organizația:

„Nu pot să vorbesc cu emoție despre expoziția pe care o vernisăm și sărbătoritul nostru, emoție generată de faptul că sunt aproape 20 de ani de când ne cunoaștem și de sprijinul pe care i l-a dat unei pleiade de artiști  mai tineri decât domnia sa, printre care mă număr și eu.

L-am cunoscut pe Valer atunci când am venit în Târgu Jiu, proaspăt absolvent al Universității de Vest din Timișoara, ca președinte al Cenaclului Târgu Jiu, o structură foarte puternică a UAP. Sub îndrumarea sa și sprijinul său necondiționat, UAP are continuitatea, s-a dezvoltate și este privită ca una dintre filialele cele mai puternice din țară. (…) Opera sa  demonstrează că este un artist polivalent“.

„Toate lucrările sunt sufletul meu”

Artistul Valer Neag a precizat că lucrările expuse reprezintă sufletul său: „În cadrul expoziției sunt expuse lucrările mele realizate pe parcursul timpului. Expoziția a început de la o discuție și s-a potrivit data de 17 septembrie în anul 2017, de la ora 17:00. Nu am ținut neapărat s-o fac de ziua mea, dar fiind cele trei puncte cu cifra 17, mi-a plăcut foarte tare. Toate lucrările sunt sufletul meu. Nu am făcut vreodată o lucrare pentru o comandă și s-o expun”.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.