Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național de Istorie a României vă invită joi, 31 martie 2022, ora 13.00, la prezentarea donației făcute muzeului de doamna Corina Chiriac şi a expoziţiei „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”.

Expoziția, deschisă la începutul lunii februarie, continuă în luna martie cu un dialog despre modul în care se transformă un act de generozitate în patrimoniu istoric, și va putea fi vizitată până pe 10 aprilie 2022.

Acte de naștere, pașapoarte, diplome de liceu și de facultate, fotografii și desene de familie, portrete de autor, afișe ale unor spectacole, premii, trofee, rochii de scenă, toate aceste mărturii ale vieții și activității celor trei generații din familia Nestorescu-Calaigian-Chiriac, donate Muzeului Național de Istorie a României de doamna Corina Chiriac, au fost inventariate, cercetate, restaurate și expuse publicului, devenind parte a patrimoniului național.

Istoriile acestor piese se vor povesti de marea artistă Corina Chiriac, Alina Pavelescu, scriitoare, director adjunct al Arhivelor Naţionale, Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni și curatorii expoziției, Cristina Păiușan-Nuică și Cornel Constantin Ilie.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.