Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Manifestările dedicate împlinirii a 142 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, părintele sculpturii moderne, au debutat, ieri, la Târgu Jiu prin vernisarea unei expoziții de lucrări aparținând artiștilor din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici Târgu Jiu.

Expoziția a fost deschisă la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu. „Deschidem evenimentele culturale «Colocviile Brâncuși» cu o expoziție de arte vizuale organizată de către filiala Târgu Jiu a UAP, intitulată «142 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși». Este o expoziție aniversară în care sărbătorim această dată pentru cultura gorjeană și universală, cu o expoziție care cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă. Expun aproximativ 20 de membri ai filialei Târgu Jiu a UAP, fără o tematică specială, dar într-un moment aniversar. Ne așteptăm la un aflux mare de public târgujian“, a spus Vasile Fuiorea, președintele UAP Târgu Jiu.

Cum arăta Grădina Publică

Artistul Florin Hutium a explicat lucrarea pe care a realizat-o și care se află în cadrul expoziției: „Lucrarea se numește «Grădina Publică», pentru că așa se numea parcul local în anii ‘60-‘70. Era întreținut de un grădinar neamț și arăta foarte bine asta până când unor comuniști dibaci le-a venit o idee. Castanii făcuseră o coroană deasupra Aleii Scaunelor și erau superbi, iar Masa era înconjurată de niște pomi cu scoarță albă. Este un plan văzut și de sus, dar și din față și din profil al tuturor elementelor componente al acestei grădini publice. În anii ‘60, aceasta era închisă publicului. Erau niște porți mari din fier vopsite în verde cu o stea roșie fiecare.

Expoziția „Doi“ la Muzeul Județean de Istorie

Manifestările dedicate împlinirii a 142 de ani de la nașterea lui Brâncuși vor continua luni după-amiază, cu începere de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie „Alexandru Ștefulescu” este programat vernisajul expoziției DOI(8) – Noi coordonate ale abstracției, a artiștilor plastici Dana Constantin și Marcel Bunea; invitat special criticul și istoricul de artă prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu. Evenimentul va fi deschis de un medalion muzical Mircea Suchici, solist-instrumentist al Filarmonicii „Oltenia” Craiova. „Conceptul Doi pe care îl au la a opta ediție. Este un concept foarte frumos care a fost prezentat și la Roma și în alte galerii din țară și străinătate“, a precizat Vasile Fuiorea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.