Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 15.00, brăilenii sunt așteptați în sala de spectacole a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu”, pentru a lua parte la concertul susţinut de către reputatul pianist Ştefan Doniga, concert  care include Brăila în cadrul turneului naţional de recitaluri desfăşurat sub titlul „Experimentul BORTKIEWICZ”, dezvoltând un concept original prezentat în premieră publicului din România.

Proiectul propune un portret componistic al creatorului postromantic ucrainean Serghei Edouardovich Bortkiewicz (1877-1952), realizat într-un format inedit: alături de lucrări camerale solistice, recitalul cuprinde și monumentalul concert nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră intitulat „Per Aspera ad Astra” (prin suferință către lumină), pe care pianistul român îl va prezenta în format multi-playback, coordonând acompaniamentul orchestral în timp real dintr-o serie de materiale preînregistrate de orchestra simfonică a Filarmonicii Janaček din Ostrava. Toate creațiile prezentate în recital sunt lucrări descoperite recent sau pe care Ștefan Doniga le-a înregistrat în premieră mondială, fiind creații considerate pierdute timp de aproape un secol.

Proiectul este organizat cu valorosul parteneriat al postului Radio România Muzical și al instituțiilor din ţară care găzduiesc evenimentele incluse în program, printre care se regăsesc, la nivel local, atât Școala Populară de Artă „Vespasian Lungu”, cât şi Liceul de Arte „Hariclea Darclée”.

Detalii se pot regăsi şi pe pagina Radio România muzical – www.romania-muzical.ro, secţiunea Interviuri.
INTRAREA ESTE LIBERĂ.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.