Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aproximativ 150 de adolescenți și nu numai au participat duminică la un eveniment unic organizat în județul Gorj: Ziua Universală a Copiilor! Manifestarea a fost pusă la punct de cercetașii Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Aniversată în fiecare an la 20 noiembrie, Ziua universală a copiilor-World Children Day-marchează ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor și, în 1989, Convenția pentru Drepturile Copiilor (1989), se arată pe site-ul www.un.org. 

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 12:00, aproximativ 150 de persoane-tineri, elevi, adulți, copii au participat cu bucurie la evenimentul organizat de cercetașii Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu” cu ocazia Zilei Universale a Copiilor! „A fost o zi frumoasă. La evenimentul pregătit de cercetași au participat circa 150 de persoane de diferite vârste, de la adulți, bunici, la copii, elevi, adolscenți. Am scris World Chilrdren Day din cercetași, copiii din Centrul de plasament și alți oameni. Am făcut și diverse jocuri, a fost o atmosferă veselă, cu multă bucurie, o activitate interesantă la care chiar și cei care treceau prin zonă s-au arătat interesați să participe!”, a spus Anelisa Tunaru de la Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu”.

Cercetașii Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu”, împreună cu micuții din cadrul Centrului de Servicii Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate din cadrul DGASPC Gorj, și alți copii de la Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși” au sărbătorit așa cum se cuvenea Ziua universală a copiilor-World Children Day- ce marchează ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor și, în 1989, Convenția pentru Drepturile Copiilor (1989). În Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu, participanții la manifestare au scris -ținându-se de mâini- World Children Day! „A fost o zi specială pentru toată lumea, mai ales că au aflat ce se sărbătoreşte pe 20 noiembrie. A fost un program deosebit care a implicat şi copiii cu nevoie speciale. Ziua de 20 noiembrie este una specială la nivel mondial şi este dedicată drepturilor copilului. Ziua în care ne amintim că orice copil are dreptul la educaţie, la sănătate, la ocrotire împotriva abuzului şi a exploatării”, a declarat Roxana Bolţaşu, preşedintele Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.