Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită joi 6 aprilie 2023 la vernisarea expoziției “Acuarelă”, semnată de Eugen Măcinic. Evenimentul are loc la Sala “Florin Isuf” a CJCPCT Gorj începând cu ora 17:00.

Eugen Măcinic s-a născut pe 5 martie 1964, în Sebeș. Este absolvent al Facultății de Arte Vizuale din Oradea. A terminat liceul la profil real, matematică-fizică și în paralel a studiat pictura în cadrul Școlii Populare de Artă din Sebeș.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști ai acuarelei românești contemporane, are o bogată activitate, fiind prezent cu numeroase expoziții personale în țară (Sebeș, Alba Iulia, Oradea, Deva, Sibiu, București), dar și expoziții colective. A participat la tabere de creație organizate la Mănăstirea Cozia, Desești-Maramures, Săliștea Sibiului, Tarcău-Neamț. A expus totodată și în străinătate, în colecții particulare din SUA, Italia, Anglia, Suedia, Spania, Franţa sau Germania. Este membru al Societății de Acuarelă din Birmingham (Anglia), unde a și expus în anii 2016 și 2018, iar din 2014 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

Eugen Măcinic se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creativă.

Iată ce spune pictorul: “Din anii copilăriei am remarcat atașamentul și aplecarea spre artă, spre frumos, spre culoare. Născut în inima Transilvaniei, România, stilul care mă definește și care îmi este cel mai drag este stilul peisagistic armonizat de melancolie și pace. Tehnica care mă reprezintă este acuarela, dar uleiul, pastelul și creionul îmi sunt dragi de asemenea.”

Ne bucurăm să găzduim expoziția de pictură a artistului sebeșan Eugen Măcinic în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.