Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția „Emoții“ a artiștilor Bogdan Epure și Ștefan Strâmtu, membri stagiari ai Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici, a fost vernisată, joi seară, la Galerii Municipale de Artă și este deschisă publicului larg.

Expoziția cuprinde lucrări de grafică realizate de Bogdan Epure și de pictură care aparțin lui Ștefan Strâmtu. Cele două stiluri contrastează, mai ales că lucrările lui Ștefan Strâmtu manifestă o expresivitate puternică prin culorile folosite.

Dorina Cioplea, curatorul expoziției, a precizat că lucrările prezente în cadrul expoziției se completează: „Expoziția reunește lucrările a doi tineri artiști gorjeni de care mă leagă amintiri, pentru că am făcut liceul împreună. Cu Ștefan am fost coleg de clasă, iar Bogdan a fost coleg de clasă cu sora mea și mă bucur să văd evoluția lor artistică și că și-au păstrat drumul pe care și l-au ales în adolescență. Aparent, sunt foarte diferiți, pentru că sunt două tehnici distincte, dar mi se pare că lucrările s-au legat foarte bine în această expoziție, iar, din punctul meu de vedere, cel mai important într-o operă de artă este emoția pe care reușește s-o transmit, indiferent de ce natură este ea.

Dacă lucrarea reușește să-ți transmită emoție, atunci și-a atins scopul și este cu adevărat o operă de artă. Ștefan este un colorist foarte bun, iar, pe de altă parte, Bogdan vine cu portretele în creion care sunt atât de fidele și atât de bine lucrate. Lucrările lui Bogdan reprezintă, așa cum vorbeam cu el înainte de vernisaj, atât emoția lui ca artist, dar încearcă să exprime și emoția modelului, în momentul în care este descoperit de ochiul artistului, pentru că acesta face legătura dintre model și emoția lui și privitorul care vede lucrarea“.

„E vorba de emoție“

Bogdan Epure spune că a pus accentul pe lumină: „În general, încerc să transmit frumusețea, dar mai degrabă pun accentul pe lumină, pentru că aceasta creează forma și nu forma reliefează lumina. Mă orientez spre frumusețea feminină, dar și către peisaj. Formele organice exprimă mai bine ceea ce caut eu în artă“. Acesta speră  că expoziția „Emoții“ va reprezenta examenul său în UAP și va deveni membru stagiar: „Sper că această expoziție va fi pentru titulatură, dar, oricum, mai urmează una în vară, unde voi prezenta mai multe lucrări“.

Ștefan Strâmtu a precizat că a încercat să transmită emoție prin lucrările pe care le-a prezentat: „Este un proiect început în urmă cu peste un an, care s-a concretizat acum, dar mai bine mai târziu decât niciodată. E vorba de emoție. Am încercat să îmbinăm două stiluri și două tehnici și sper că am reușit“.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.