Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

unatc-in-gala-spectacolele-de-licenta-ale-absolventilor-facultatii-de-teatru-la-palatul-national-al-copiilor-18485285Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” se află în primele 15 teatre din ţară, datorită numărului mare de spectacole jucate şi persoanelor care vin în mod constant la piesele puse în scenă. Media de spectatori pe stagiune ajunge  la 33.000, iar numărul abonaţilor permanenţi este de peste 2.500.

Teatrul Dramatic „Elvira  Godeanu” a căpătat, după anul 2002, un public extrem de stabil, după cum susţine directorul instituţiei.

„Noi, în acest moment, ne bazăm pe un număr între 156 şi 160 de spectacole pe stagiune, avem  undeva spre 2.500 de abonaţi cu titlu permanent. Practic, avem ca medie 33.000 de spectatori pe stagiune, astea sunt cifrele în proiectul de management. Raportat la numărul de spectatori şi spectacole, statistica plasează teatrul nostru,  din 67 de teatre din România, undeva în primele 15, mai exact cam pe locul 13.

Pentru instituţia noastră, care este unul dintre cele mai tinere teatre din România, este un loc onorabil. Sondajul este conform Barometrului de Consum Cultural  al Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală  din cadrul Ministerului Culturii.  Aceasta este imaginea exactă a ceea ce se întâmplă”, a precizat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Spectacolele de succes atrag spectatori şi datorită regizorilor de renume sub a căror semnătură se joacă anumite piese de teatru. „În acest sezon o să lucrăm cu Mihai Sandu Gruia, Radu Botar, Achile Roselletti, cu dumnealui colaborăm deja de şapte ani. Asta pentru  această stagiune, iar pe la sfârşitul ei, de prin aprilie până la sfârşitul lui iunie, o să lucrăm încă două spectacole care se vor constitui  spectacole cu premieră în stagiunea  care urmează 2017-2018”, a  mai precizat Marian Negrescu.

De asemenea, sub regia lui Mihai Sandu Gruia, echipa de la teatru va pune în scenă, la Târgu-Jiu, Commedia dell’arte, premiera având loc pe 16 decembrie 2016. Ulterior, pe parcursul lunii ianuarie se va juca în Orașul lui Brâncuși, iar mai apoi urmează să ajungă în capitală și, mai târziu, în alte țări.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.