Elevul târgujian care a obținut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“

Elevul târgujian care a obținut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“

- in Reportaj, Romania civila, Slider
640
1

Leonard Andrei Isuf, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte din Târgu Jiu, a obţinut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“, care s-a desfășurat în perioada 30 martie-1 aprilie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu.

Liceanul studiază pianul încă din clasa I, iar pasiunea pentru muzică l-a determinat să studieze la Liceul de Arte din Târgu Jiu. Leonard Andrei Isuf este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. Anul școlar trecut, acesta s-a clasat al doilea pe liceu la clasa a IX-a, cu media generală 9,73.

Cu toate că este pasionat de muzică, Leonard învață bine la toate materiile, dar în special la istorie și studiază cu plăcere politologia.  Anul trecut a obținut locul IV la Olimpiada de Istorie, faza județeană, iar anul acesta a câștigat locul I la faza județeană a Concursul Național de „Istoria și Tradițiile Rromilor“ și s-a calificat la etapa națională, unde a ocupat locul III.

Leonard a spus că își dorește să aibă o cultură generală solidă, acesta fiind motivul pentru care a participat la acest concurs: „Am decis să particip la acest concurs pentru a studia istoria unei minorități naționale și pentru a-mi îmbunătăți cunoștințele. Îmi place să cunosc multe lucruri noi”.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale

La faza județeană a Concursului Naţional „Istoria şi tradiţiile rromilor”, elevii Diana Emanuela Dochin  şi Sabina Nicoleta Dabelea au oţinut locurile II şi, respectiv, III la faza judeţeană. La concursul național care a avut loc la Târgu Jiu au participat 40 de elevi din toate județele țării. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ și Asociația Partida Rromilor „Pro Europa“.

1 Comment

  1. Pingback: Elevul târgujian care a obținut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“ - Gorj 24

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.