Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Adrian Dăescu are 16 ani și este din comuna Mătăsari. Elev la Colegiul Tehnic din localitate, adolescentul este pasionat de muzica populară, dorindu-și să ajungă profesor într-o bună zi. Bucurându-se de sprijinul familiei, Adrian este convins că își va împlini visul de a ajunge un solist cunoscut, dar și un bun și dedicat profesor de muzică!

daescu adr 3 daescu adrian hhâ

S-a născut la Târgu-Jiu, dar locuiește, alături de familia sa, în comuna Mătăsari. Adrian Marius Ion Dăescu este un adolescent foarte talentat, care a obținut, de-a lungul anilor, mai multe premii la festivalurile de muzică populară. Copilul face parte dintr-o familie iubitoare, are părinți care îl susțin și care, mai ales, îl încurajează să învețe cât mai bine și să își perfecționeze tehnicile vocale, pentru a ajunge un solist cunoscut.

„Fac parte dintr-o familie iubitoare, mai am un frate de 19 ani care lucrează la Timișoara, mami este casnică, tati lucrează ca excavatorist la C.E.O. Din partea familiei mele am cea mai mare susținere financiară și morală, familia reprezintă totul pentru mine. Sunt elev în clasa a X-a B, la profilul matematică-informatică. La școală am rezultate bune, prefer informatica, româna și istoria. După absolvirea liceului, aș vrea să urmez o facultate în domeniul muzical, îmi doresc foarte mult să ajung profesor de muzică”, ne spune adolescentul din Mătăsari.

daescu afr

Talentat și apreciat de cei care îl ascultă

daescu adr 3

Avea șapte ani când părinții și învățătorul său au observat că fredona foarte des melodii de muzică populară. Cel care și-a dat seama că este un copil cu potențial, a fost învățătorul Dorel Ciobanu. Adrian Dăescu spune că a moștenit dragostea pentru folclor de la mama sa!

„Talentul muzical l-a descoperit, în clasele primare, învățătorul meu, Ciobanu Dorel, care m-a și îndemnat să merg pe această cale. De la vârsta de 7 ani fredonam, iar prima melodie pe care am fredonat-o a fost 《M-a făcut mama oltean. Mama cântă. Dragostea pentru muzica populară am moștenit-o de la ea”, a spus Adrian Dăescu.

Deși este doar un copil, Adrian dă dovadă de maturitate când este întrebat dacă viața la sat îl ajută să înțeleagă mai bine muzica populară.

„La țară, de obicei, sunt mult mai respectate tradițiile și obiceiurile populare, altfel se trăiește viață. Da, mă ajută foarte mult faptul că trăiesc la țară în cariera pe care vreau să o urmez, deoarece toți avem o origine de la țara unde se păstrează tradițiile și obiceiurile populare cu sfințenie. La țara sunt oameni simpli, muncitori, care știu cum să trăiască bine. Depinde de la sat la sat dacă se mai păstrează autenticitatea. Pe viitor mi-ar plăcea să încerc să îmi compun și versurile melodiilor, inspirându-mă din viața la țară”, a declarat interpretul.

daescu 33

„Muzica este totul!”

Când vine vorba despre studii muzicale, Adrian Dăescu spune că, în prezent, este elev al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, dar și la Palatul Copiilor. „Sunt elev la Școală Populară de Artă din Târgu-Jiu, unde am ca profesor pe Liliana Neoagă Ciochină și la Palatul Copiilor -profesor pe Cristina Olteanu. Pe această cale le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine. Muzică, pentru mine, înseamnă totul. (…) Am participat la foarte multe festivaluri, de unde m-am întors cu numeroase premii. Am obtinul trofeul festivalului《Gugulan cu car cu mere》- Caransebeș, Premiul I la Festivalul 《Flori de munte》- Vulcan, Premiul II la Festivalul 《Live Muse Art》- Arad.

Pentru mine, toate premiile sunt importante. (…) Pe viitor îmi doresc să particip la cât mai multe festivaluri și să mă întorc cu premii foarte importante. (…) S-a întâmplat să mă supere puțin ceilalți copii pentru că sunt altfel, cânt muzică populară, dar pasiunea mea pentru muzica populară m-a făcut să fiu puternic și imun la răutățile celorlați”, a afirmat adolescentul Adrian Dăescu.

Distribuie:

1 Comment

  • Se. Ba, 10 februarie 2017 @ 15:55 Reply

    ,,,,, Felicitari Adrian Daiescu ,,,,,,, sunt mandru ca am beneficiat de contributia ta la Scoala din Bradet ,,,,, la Evenimentul din 8 oct, 2010 ,,,,,, Mult succes ureaza Sevastian Balescu ,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.