Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13487763_10206609623387910_561698704_n
Un bal caritabil este organizat marţi seara, pe Insuliță, de către elevii Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, mai precis de către copiii de la clasa a IX-a E. Elevii vor să strângă bani pentru a o ajuta pe una dintre colege, care a fost recent diagnosticată ca suferind de o boală rară și gravă. Fetița, care are 16 ani, va avea nevoie de un transplant de măduvă osoasă.

Elevii clasei a IX-a E din Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu au organizat balul caritabil cu scopul de a strânge bani pentru colega lor recent diagnosticată cu anemie aplastică. Acest tip de anemie este o boală rară, cauzată de o scădere a numărului tuturor tipurilor de celule sanguine produse de măduva osoasă, spun specialiștii de la www.labtestsonline.ro

În mod normal, măduva produce un număr suficient de celule roşii (RBC), celule albe (WBC) şi trombocite noi. În cazul în care măduva osoasă nu este capabilă să producă suficiente celule sanguine pentru a le înlocui pe cele care mor, pot apărea o serie de simptome, inclusiv cele cauzate de anemie. Simptomele de anemie aplastică pot să apară brusc, sau se pot evolua mai lent. Unele simptome generale, care sunt comune pentru diferitelor tipuri de anemie, pot apărea primele şi sunt cauzate de scăderea numărului de eritrocite. Transplantul de măduvă osoasă este tratamentul care dă rezultatele cele mai bune.

13510535_10206609623427911_395676379_nElevii îi sunt alături

Adolescenta are 16 ani și este din Târgu-Jiu, iar colegii săi îi sunt alături. De ceva vreme, copila este internată într-o clinică din Timișoara și medicii au decis că recomandat este un transplant de măduvă osoasă. Acum, micuța și familia sa așteaptă ca specialiștii să găsească un donator compatibil. Colegii din clasa a IX-a E îi transmit zilnic gândurile lor bune și încearcă să îi fie alături în aceste momente dificile. Copiii țin legătura telefonic, dar și pe internet cu fata și familia ei.

Sunteți așteptați la bal

La balul caritabil organizat marți seara, 21 iunie, (ora 20:00), la Restaurantul de pe Insuliță, va cânta Roxana Croitoru și alți interpreți de muzică populară. De asemenea, pe scenă vor urca trupele talentaților elevi din CNSH care vor face spectacol, fiind acompaniați de un DJ. De asemenea, și un iluzionist s-a alăturat demersului copiilor.

„Am decis să o ajutăm pe colega noastră, căci are mare nevoie de noi. Sperăm să vină cât mai multă lume. Balul caritabil este organizat de elevii clasei a IX-a E și de profesorii Ion Pința și Felicia Comănescu. Noi facem diferența, fiecare dintre noi o poate ajuta… Vă rog să nu fiți indiferenți pentru că are nevoie de noi, de oameni cu suflet care înțeleg că viața nu este mereu așa cum am sperat…. Vă așteptăm pe toți cei care doriți să readuceți un zâmbet pe buzele unei persoane minunate”, a scris Diana Ionică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.