Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Colegiul Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu s-a înscris în competiția națională EUROSCOLA, ediția a X-a (2017-2018) cu proiectul „Comori arhitecturale-valori identitare!”. Scopul proiectului este conștientizarea rolului  patrimoniului arhitectural specific fiecărei țări în moștenirea europeană.

    

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic Nr. 2 au ales acest proiect deoarece anul 2018 mai este denumit la nivel european și „Anul european al patrimoniului cultural”. Acesta include vestigii ale trecutului care îmbracă forme și aspecte variate, în municipiul Târgu-Jiu având o mulțime de exemple: monumente, situri, tradiții, forme de expresie ale creativității umane transmise din generații, colecții păstrate în muzee, biblioteci și arhive. Echipa EUROSCOLA a Colegiului Nr. 2 spune că scopul acestei inițiative este de a aduce mai puternic în centrul atenției istoria și valorile europene și de a întări sentimentul existenței unei identități europene. „Obiective principale sunt promovarea diversității culturale, a dialogului intercultural și a coeziunii sociale; sublinierea contribuției economice a patrimoniului în sectoarele creative și culturale, precum și la dezvoltarea locală și regională; reliefarea rolului patrimoniului cultural în relațiile externe ale Uniunii”, spune cei din echipă. Aceștia propun o casă monument din Târgu-Jiu: Casa Cărăbătescu, care aparține de mai bine de un secol Băncii Naționale a Românie! Acesta este reperul cultural al proiectului propus de echipa EUROSCOLA a Colegiului Nr. 2. Clădirea are o valoare arhitecurală incontestabilă.

Despre scopul proiectului

„Patrimoniul cultural include vestigii ale trecutului care îmbracă forme și aspecte variate. Printre acestea se numără monumente, situri, tradiții, forme de expresie ale creativității umane transmise din generații, colecții păstrate în muzee, biblioteci și arhive. Scopul acestei inițiative este de a aduce mai puternic în centrul atenției istoria și valorile europene și de a întări sentimentul existenței unei identități europene. Obiective principale: promovarea diversității culturale, a dialogului intercultural și a coeziunii sociale; sublinierea contribuției economice a patrimoniului în sectoarele creative și culturale, precum și la dezvoltarea locală și regională; reliefarea rolului patrimoniului cultural în relațiile externe ale Uniunii”, spun cei de la Colegiul Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu.

http://ct2tgjiu.ro/wp-content/uploads/2017/10/Pliant-Euroscola.pdf

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.