Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

spaTalentul și munca și-au spus cuvântul și de această dată pentru elevii Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, care au cucerit juriul Festivalului „Arte și Tradiții Românești”, ajuns la cea de-a treia ediție. De la evenimentul care s-a desfășurat la Slatina, tinerii care își șlefuiesc talentul în cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu s-au întors cu o multitudine de premii. Printre cei care au obținut trofee se află naistul Răzvan Popescu, solista Nicolița Stoichin, dansatorul Gabriel costea, dar și alți tineri înzestrați cu talent.

Indiferent de categoria de vârstă, tinerii gorjeni au reușit să impresioneze juriul, astfel că s-au întors acasă cu numeroase premii, atât la categoria soliști vocali, dar și instrumentiști. „Am participat la acest festival cu trei eleve, la fiecare categorie de vârsta.  La prima categorie 9-14, am obținut locul II, la 10-18, locul I și la 18-30 am obținut locul III. Am participat cu Matei Izabela de 12 ani, Maria Mihăilă, 15 ani și Nicolița Stoichin, 18 ani”, a declarat Camelia Argint, profesor canto.

naistDeși au avut emoții, tinerii au făcut facă cu brio și au oferit recitaluri excepționale. „A fost o experiență foarte frumoasă deoarece cu cât particip  la mai multe festivaluri capăt experiență și evoluez, totodată. Mă bucur de fiecare festival în parte”, a spus Nicolița Stoichin, elevă a Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Alături de elevi a fost și Ștefan Popescu, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.  „Am mers cu câțiva elevi, lângă mine este Răzvan Popescu, pe care l-am descoperit de la vârsta de 6 ani. La ora actuală este printre cei mai  buni naiști din  țară, iar părerea nu este doar a mea, ci și a altor muzicieni (…) La Școala Populară de Artă din Târgu Jiu cred că, după cum au zis și organizatorii, am fost cei mai tari, am luat cele mai multe premii la folclor, atât instrumentiștii, cât și vocalii. Pe unde mergem, Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu este cea mai tare”, a precizat profesorul Ștefan Popescu.

naist-1Naistul Răzvan Popescu a demonstrat și de această dată că este cel mai bun la categoria sa de vârstă. „A fost un concurs foarte strâns la Slatina, având în vedere faptul că au participat toate școlile  din Oltenia. Soliștii  vocali și instrumentiștii au fost foarte bine pregătiți la toate categoriile de vârstă. A  fost o experiență foarte plăcută, iar pe această cale vreau să îi mulțumesc domnului profesor Ștefan Popescu pentru că mi-a oferit șansa să  particip la acest festival și, de ce nu, să participăm și la altele”, a spus Răzvan Popescu.

La dans modern, trupele de la Târgu Jiu au obținut, de asemenea, premiul I. „Sunt liderul trupei Galactic Crew, instruit de doamna Camelia Costea, și am luat premiul I la Slatina, iar trupa de juniori tot locul I. Am avut foarte multe emoții, concursul a fost greu, dar și frumos. Noi suntem 20 de dansatori, dar nu mergem toți, de fiecare dată, la evenimente”, a povestit Gabriel Costea, liderul trupei Galactic Crew.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.