Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Școala Populară de Artă Târgu Jiu va organiza, în  luna februarie „Salonul de iarnă al artelor populare”, o manifestare de tradiție care se desfășoară în fiecare an. În mai multe localități din Gorj se vor desfășura o serie de activităţi cultural-artistice.

Evenimentele artistice vor avea loc în perioada 1- 27 februarie. În prima zi a manifestării, la Căminul Cultural din Cărpiniș, se va desfășura, de la ora 12:00, un program artistic susținut de cursanții grupului vocal folcloric din Crasna și o expoziție de sculptură în lemn realizată de cursanții cercului de arta lemnului, instructori Elena Bălan și Nicolae Rotaru. În aceeași zi va avea loc, la Școala generală nr.1 din Novaci, expoziție realizată de cursanții clasei de artă decorativă, coordonator Daciana Ungureanu

„Salonul de iarnă al artelor populare” va continua vineri, 16 februarie, de la ora 17:00, cu un spectacol susținut, la Școala Generală din Lelești, de cursanții grupului vocal folcloric și dans popular din Lelești, coordonatori Diana Popescu și Negru Tudorița. De asemenea, cursanții cercurilor de dans popular și grup vocal folcloric, instructori Mădălina Parnica și Rodica Pițigoi, vor prezenta, marți, 20 ianuarie, la Căminul Cultural din Arcani, un spectacol de dansuri și muzică populară. În aceeași localitatea se va desfășura la atelierul instructorului din satul, Liliana Arapu, vernisajul unei expoziții de țesături tradiționale realizată de elevii.

Ultimele manifestări vor avea loc în localitățile Dragotești și Negomir

Ultimele evenimente în cadrul „Salonului de iarnă al artelor populare” vor avea loc marți, 27 februarie.  Cursanții cercurilor de dans popular și fluier, instructori Petre și Mihai Păsărescu, vor prezenta un program artistic pe scena Căminului Cultural din comuna Dragotești. În aceeași zi, la Căminul Cultural din Raci- Negomir, se va desfășura un spectacol de dansuri și muzică folclorică susținut cursanții de la clasele de dans popular, grup vocal folcloric și fluier, coordonați de instructorii Melania Luican, Amelia Carcalicea și Nicușor Tudorescu.

Sorin Bivolar, șef Instruire în cadrul Școlii Populare de Artă Gorj, a precizat că „Salonul de iarnă al artelor populare” se desfășoară în cadrul programului Centenar : „Manifestarea se desfășoară de 15 ani și este una de tradiție a Școlii Populare de Artă. La această participă elevi ai secțiilor externe. Nu facem altceva decât să scoatem în evidență talentele”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.