Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cadrul programului „Școala Altfel”, care a avut loc săptămâna trecută la Școala Gimnazială Nr. 3 din Rovinari, elevii învățătoarei Mihaela Bolborea au aflat ce presupune procedeul de panificație chiar de la fabrica din localitate. Zilele trecute, elevii au participat și la alte activități cuprinse în programul „Școala Altfel”: un târg de mărțișoare, ore de educație rutieră, programe artistice.

bolborea Rovinari 1 olborea rovinari 3

Învățătoarea Mihaela Bolborea le-a pregătit elevilor săi câteva activități interesante cu ocazia programului „Școala Altfel”. Dintre aceste activități, cele mai semnificative au fost vizita la fabrica de pâine -„Drumul grâului” și lecția de educație rutieră! La activitățile gândite de Mihaela Bolborea au participat 20 de elevi, care au aflat lucruri interesante, având parte de o experiență unică. „La fabrica de pâine le-a fost prezentată celor mici meseria de patiser. Copiii au citit rețeta de preparare a covrigilor și au pus în malaxor cantitățile necesare obținerii a 55 de covrigi. Au asistat și au verificat porționarea aluatului pentru un covrig și le-au urmărit cu atenție pe doamnele de acolo, le supravegheau ca dânsele să parcurgă pașii rețetei. Au fost încântați! Iar doamnele s-au purtat extraordinar cu ei. Copiii au aflat despre forma dată covrigilor, opărirea acestora și punerea semințelor de mac și susan și nu în ultimul rând, despre coacerea acestora! La sfârșit au fost răsplătiți cu covrigi calzi!!”, a declarat Mihaela Bolborea, cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari.

bolborea Rovinari 2 bolborea rovinari 4

În luna noiembrie a anului trecut, Mihaela Bolborea a avut inițiativa organizării, pentru prima dată, la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, a activității „Săptămâna legumelor și fructelor donate!”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.