Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cadre didactice de la Liceul Tehnologic din comuna Bustuchin au întocmit un proiect pe care l-au înscris în competiția „Idei din Țara lui Andrei”, finanțată de OMV Petrom. Unul dintre motivele pentru care inițiatorul proiectului „Pași către meserie” a decis să concureze pentru finanțare este acela că Liceul Tehnologic Bustuchin dispune de o bază materială minimală în pregătirea elevilor, iar profesorii fac eforturi deosebite pentru buna instruire a elevilor.

liceul-tehnologic-bustuchin

Dorind să îmbunătăţească baza materială din atelierele Liceului Bustuchin, dascălul Elena Popescu a inițiat proiectul „Pași spre meserie”, grație cărora vor putea înfiinţa un laborator tehnologic pentru dezvoltarea abilităților practice ale elevilor în cadrul orelor de laborator și instruire practică.

În vara acestui an, mai mulți elevi și profesori de la Bustuchin au participat la „Tabăra meseriașilor”, alt proiect important al celor de la OMV Petrom și au constatat că prezintă mari lacune în utilizarea și mânuirea echipamentelor specifice fiecărui domeniu.

„Atelierele școală și laboratorul vor fi utilizate în scop didactic, pentru pregătirea practică a elevilor școlii profesionale și ai liceului, dar şi ca suport în desfășurarea orelor de laborator tehnologic.

De asemenea, se vor produce în atelier bunuri necesare unei funcționări optime și sigure a instituției școlare: grilaje la uși și ferestre, suporturi de flori, coșuri de gunoi, aviziere, repararea mobilierului deteriorat din clase, machete didactice mecanice și electrice, confecționare porți, confecţionare puncte PSI etc”, spun cei de la Liceul Bustuchin.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea accesulului la educație al elevilor din mediul rural pentru meseriile solicitate local, cât și național. Elevii de la Bustuchin au nevoie de voturi pentru ca proiectul lor să aibă șanse de a obține finanțare!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.