Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Înscriși în Concursul Național EUROSCOLA, ediția a X-a, cu un proiect intitulat ,,Puterea copacilor stă în rădăcina lor!” au pornit o călătorie în timp, propunându-și o suită de activităţi ce vizează cunoașterea istoriei și a valorilor europene, promovarea moștenirii și diversității, învățând de la bunicii lor meșteșuguri tradiționale.

Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din municipiul Târgu-Jiu, participă la a X-a ediție a concursului național pentru licee – EUROSCOLA 2017/2018. La începutul anului 2017, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu cu privire la decizia de proclamare a anului 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”. Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educaţiei Naţionale a invitat toate unitățile de învățământ liceal să participe la ediția 2017-2018 a concursului „Euroscola”, ediție care se desfășoară sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”. Vara aceasta, deși aflați în vacanță, elevii Colegiului Tehnic „Ion Mincu” au ales să petreacă o zi împreună. Înscriși în Concursul Național EUROSCOLA, ediția a X-a, cu un proiect intitulat ,,Puterea copacilor stă în rădăcina lor!” au pornit o călătorie în timp, propunându-și o suită de activităţi care vizează cunoașterea istoriei și a valorilor europene, promovarea moștenirii și diversității.

Elevii își doresc să învețe de la persoane care știu meșteșuguri tradiționale, practicate de bunici și străbunici. „Deciși să învețe meșteșugul împletitului din nuiele, au ales să facă acest lucru la Casa Memorială a Eroinei de la Jiu, împletind astfel tradiția, meșteșugul, cu puțină istorie. Astfel, pe 22 august, alături de primitoarele noastre gazde și totodată parteneri, Muzeul Județean Gorj «Alexandru Ștefulescu», elevii au sărbătorit 100 de ani de la moartea Ecaterinei Teodoroiu, pe câmpul de luptă de la Varniţa şi Muncelu. Pentru ca ziua să fie deplină, elevii au vrut să împartă și altora plăcerea de a împleti și bucuria de a fi împreună, așa că au mers să învețe, la rândul lor, copiii aflați la joacă în Parcul Central al orașului. Activitățile vor continua și în viitorul apropiat”, a spus profesorul Adriana Costreie de la Colegiul „Ion Mincu”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.