Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elevii Colegiului Naţional ,,Tudor Vladimirescu” încearcă să contribuie la stabilirea unui nou record mondial în cadrul Zilei Europene a Limbilor, care este sărbătorită din anul 2001- atât în țările din Europa, cât și în întreaga lume – prin manifestări cultural-artistice, concursuri, dezbateri, schimburi interculturale.

Pentru a marca acest eveniment, la inițiativa Consiliului Europei, anul acesta a fost lansat un apel la stabilirea unui nou record mondial: cel mai mare număr de videoclipuri adunate vreodată pe tema limbilor. „Elevii noștri au fost încântați de ideea realizării unui scurt videoclip, 10-20 de secunde, bazat pe tema «Iubesc [o limbă] pentru că…» și au răspuns «prezent» provocării. Videoclipul trebuia postat până pe 30 septembrie 2017 , putea fi înregistrat în orice limbă și putea fi despre orice limbă/limbi, singura cerință fiind creativitatea“, a spus Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.

Unde poți vedea videoclipurile

Creațiile  elevilor de la Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ au fost încărcate pe pagina de internet evenimentului. Câteva dintre videoclipurile create de talentați elevi pot fi vizualizate aici.„Ne bucurăm foarte mult că am ajutat în felul nostru acest proiect generos de a pune la loc de cinste toate limbile străine de pe mapamond și sperăm că recordul va fi stabilit… Această sărbătoare are și un site internet care-i este dedicat, el fiind tradus în toate limbile europene“, a mai precizat Dorin Tașcău.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre Ziua Europeana a Limbilor, accesați AICI site-ul acestui eveniment.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.