Elevi și profesori târgujieni, în Lituania, în cadrul unui proiect Erasmus+. Au învățat tehnici de programare

Elevi și profesori târgujieni, în Lituania, în cadrul unui proiect Erasmus+. Au învățat tehnici de programare

- in Slider, Ştiri locale
0
67 vizualizari

Trei eleve şi doi profesori de la Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu au participat, în săptămâna 23-27 aprilie,  la un schimb de elevi din cadrul proiectului Erasmus+ “ETWINET”, găzduit de oraşul Mažeiki, din Lituania.

Programul pregătit de partenerii din Lituania a cuprins atât activități legate de tematica proiectului, ateliere de robotica, coding, editare broșuri, interpretarea de scenete, activități culturale, dar și activități de timp liber, pe care elevii l-au petrecut cu familiile gazdă sau cu ceilalti elevi.

Programul primei zile a constat într-un tur al şcolii şi al oraşului Mažeiki, după care a urmat deschiderea oficială a programului, alături de reprezentați ai comunității locale și ai primăriei. A urmat organizarea standului fiecărei tari, reprezentanții acestora aducând produse culinare tradiționale. De asemenea, participanții au prezentat un program de cântece și dansuri. Tot în prima zi a avut loc un workshop de învățare a unor termeni de bază în limba lituaniana și s-a filmat sceneta interpretata de elevi din țările partenere.

Elevii și profesorii au vizitat «Dealul Crucilor» și Muzeul Mării

În cele patru zile care au urmat, elevii au participat la workshopuri de robotică, coding și au învățat să folosească aplicații precum Arduino si Scratch. „După desfășurarea workshop-urilor în școală, au fost organizate și vizite culturale în vecinătatea orașului: în Šiaulai am făcut turul orașului, și am vizitat «Dealul Crucilor», în Klapeida am vizitat Delfinariul și Muzeul Mării, iar în Plateliai am mers la Muzeul Războiului Rece. În ultima zi, toți participanții au primit certificatele Europass si certificatele de participare, au completat formulare de evaluare și și-au luat rămas bun de la gazde“, a precizat Iohana Udrescu, profesor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia“ și project manager la Asociația „Edulifelong“
Ultima întâlnire de proiect va avea loc în Turcia, la școala coordonatoare, în perioada 4-6 iunie 2018.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.