Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zeci de elevi alături de dascălii lor au sărbătorit într-un fel inedit Ziua Națională a României: grație unui proiect al Asociației Victoria Internațional și a partenerilor săi, pe 1 Decembrie a fost prezentată eco-harta României Mari, alcătuită din 8.000 de dopuri colorate! Evenimentul a avut loc la Centrul Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Confecționarea eco-hărții s-a realizat în perioada 27 – 30 noiembrie, la sediul Centrului.

Asociația „Victoria Internațional”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Centrul Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși”, a organizat în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie, un proiect educațional deosebit, intitulat „De Ziua Națională reciclăm creativ. Facem eco harta României Mari!”. La acest proiect au participat elevi din șase licee partenere, care au colectat dopurile necesare pentru realizarea hărții. „Pentru susținerea proiectului au fost împărțite 1000 de stikere cu tema De Ziua Națională reciclăm creativ!, iar confecționarea eco-hărții s-a realizat în perioada 27 – 30 noiembrie, la sediul Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu”, a declarat profesoara Carmen Vulpe, vicepreședinta Asociației „Victoria Internațional”.

Pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională a României elevii și cadrele didactice partenere s-au întâlnit la Centrul Brâncuși pentru a prezenta eco-harta și a discuta despre impactul proiectului. „Au fost parteneri în acest proiect 6 licee din județul Gorj: Liceul Roșia Jiu, Liceul Tehnologic baia de Fier, Colegiul Național Tudor Vladimirescu. C.E. Virgil Madgearu, C.T. Henri Coandă, C.T. General Gheorghe Magheru. După cum știm cu toții, educația ecologică este foarte importantă în societatea contemporană; prin intermediul acesteia oamenii câștigă deprinderi, abilități, cunoștințe, de care vor avea nevoie pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale și pentru menținerea calității mediului. De asemenea, școala de astăzi are datoria să-i învețe pe elevi să-și iubească țara și să respecte valorile naționale (…) A fost un efort foarte mare, atât din punct de vedere material, dar și din punct de vedere al resursei umane. Le mulțumim pe această cale profesorilor, elevilor voluntari și celorlalți participanți la proiect”, a spus, pentru Revista Cult-ura, profesorul Crina Adriana Gurică, președinta Asociației Victoria Internațional.

 

Profesoarele Crina Gurică și Carmen Vulpe, inițiatoarele proiectului, au primit câte o plachetă de onoare din partea  Asociației Naționale pentru Cinstirea Eroilor României Mari. Plachetele au fost înmânate de profesorul Andrei Popete-Pătrașcu: „În numele Asociației Naționale pentru Cinstirea Eroilor României Mari, îmi revine onoarea sa le înmânez astăzi câte o plachetă de onoare pentru organizarea acestui proiect, asigurându-le totodată de întregul nostru sprijin”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.