Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elevii Școlilor Gimnaziale Nr. 1 și 3, dar și ai Colegiului din Rovinari, alături de profesorii lor, au reușit să aducă bucurie în sufletele a zeci de copii și bătrâni. Elevii au strâns alimente neperisabile, fructe și alte daruri și le-au donat, dovedind solidaritate creștină și dorință de a face bine. Alături de profesorii lor, dar și reprezentanții ASCOR Târgu-Jiu au dus la bun sfârșit o acțiune de suflet!

elevi-3 elevi-5

Respectând tradiţia ultimilor ani, elevi, părinţi și profesori din oraşul Rovinari s-au implicat cu dăruire acţiunii de voluntariat dedicată sărbătorilor de iarnă.

Astfel, studenţi ASCOR, elevi și profesori ai instituţiilor de învăţământ din oraşul Rovinari au strâns dulciuri, fructe, alimente neperisabile (conserve, zahăr, ulei, făină etc.), haine, jucării, mingi de fotbal pentru 11 copii din Centrul familial din Răchiţi, pentru 15 micuţi de la centrul ,,Copiii noştri de pretutindeni’’ din Târgu-Jiu și pentru 65 de bătrâni internaţi la Complexul de îngrijire de la Dobrița.

„Fiecare bătrân și copil vizitat a primit cadouri, dar și cruciuliţe, iconiţe, cărți de rugăciuni grație preşedintei ASCOR Târgu-Jiu. Activitatea a avut loc pe 10 decembrie și s-a încheiat cu un pelerinaj la Mănăstirea Tismana, unde elevii și studenţii de la ASCOR le-au colindat pe maici.

De asemenea, au vizitat și Muzeul Aurului de la Tismana. „Ei sunt ca bunicii noştri, iar  copiii părăsiţi sunt prietenii noştri și trebuie să venim mai des pe la ei, nu doar de sărbători!”, a spus, cu lacrimi în ochi, o elevă.

elevi-2

„Îi felicit și, în acelaşi timp, le mulţumesc profesorilor implicaţi: Sorici Alina, Dobleagă Marius, Moise Vasilica, Gheorghiță Laura, Negomireanu Irina de la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari; Bănete Maria de la Colegiul Gheorghe Tătărescu, Pecingină Carmen, Argintaru Adriana, Radu Dorina Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari. Atunci când în jurul nostru există oameni aflaţi în dificultate, avem datoria morală nu numai de a ajuta, ci și de a sădi în sufletul copiilor, pe care îi educăm, dragostea pentru semeni. Sperăm că acţiunile noastre întreprinse în cadrul acestui proiect vor avea ecou asupra elevilor. (…)

Ca profesor de religie, am simțit implicarea și solidaritatea profesorilor și a elevilor atunci când scopul este unul nobil. Doresc să mulțumesc tuturor ce au făcut posibilă realizarea acestui proiect”, a spus Adrian Popescu, profesor de religie și inițiatorul acțiunii.

elevi-6

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.