Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O delegaţie alcătuită din elevi şi cadre didactice ale Şcolii Generale nr. 1 din comuna Străoane, judeţul Vrancea, a fost primită, la sfârșitul săptămânii trecute, de reprezentanţii autorităţilor publice locale gorjene și de profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 2 „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu, inițiatorii proiectului grație căruia elevii din Moldova au venit la Gorj. Copiii din Vrancea au dezvoltat, de-a lungul anilor, un adevărat cult pentru eroina de la Gorj și au venit cu sufletele pline de emoție la Târgu-Jiu, spre a-i vizita Casa Memorială și a depune o coroană de flori la Mausoleul său din Piața Prefecturii.

 

14 elevi și câțiva profesori ai Școlii Generale Nr. 2 din comuna Străoane a județului Vrancea au venit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu-Jiu pentru a depune o coroană de flori la mormântul Ecaterinei Teodoroiu și pentru a vizita Casa Memorială a eroinei. Delegația din Moldova a venit în Gorj grație unui proiect inițiat de profesori ai Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu. Elevi ai Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” vor merge la Străoane pe 22 august. Colaborarea dintre cele două școli și acest proiect au durată de implementare de un an de zile. Reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 2 din Târgu-Jiu au pregătit un frumos spectacol în cinstea oaspeților veniți din Vrancea. Oaspeții, la rândul lor, la finalul manifestării le-au înmânat colegilor gorjeni o plachetă cu Ecaterina Teodoroiu.

 

„Proiectul se va încheia pe 22 august, când vom merge și noi la Vrancea. Dornici de istorie, cei de la Străoane ne-au contactat să facem ceva frumos și am acceptat imediat, punând la punct un proiect de suflet. La noi, la școală, am prezentat un program în cinstea dumnealor, vineri. Copii talentați ai Școlii Nr. 2 au cântat, au prezentat mai multe feluri de dansuri, ei fiind pregătiți de profesorul Ionuț Albu, membru al Ansamblului Profesionist Doina Gorjului. Alături de elevii și profesorii din Străoane, am mers la Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu, am mers să vizităm și operele lui Constantin Brâncuși, apoi la Mănăstirea Tismana într-o excursie la care au participat și elevii noștri”, a declarat Livia Zamfir, directorul Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu.

Consiliul Judeţean Gorj a fost reprezentat la întâlnirea de la Prefectura Gorj, cu delegația din Vrancea, de vicepreşedintele Gheorghe Nichifor. Tema vizitei a fost cunoaşterea mai îndeaproape a istoriei şi personalităţii eroinei Ecaterina Teodoroiu. „Ne îngemănează pe noi cu dumneavoastră, sacrificiul Ecaterinei Teodoroiu. Eroina gorjeană se află cu cinste în galeria eroilor umanităţii. Iniţial, eroina a fost înmormântată la Vrancea şi, ulterior, osemintele ei au fost aduse aici, în Târgu Jiu”, a spus Gheorghe Nichifor. În acest an, agenda culturală a judeţului Gorj se derulează sub marca programului „2017- Centenar Ecaterina Teodoroiu”, dedicat eroinei de la Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.