Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, implicați în proiectul „Closer to Europe. I am EU”, au vizitat Parlamentul European și au făcut mai multe excursii în Gent, Bruges și Luxemburg. Vizitele au avut loc în perioadele 3-8 noiembrie și 19-23 noiembrie.

ss

În perioada 01.10.2016 – 01.08.2017, elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din municipiul Târgu-Jiu desfășoară proiectul „Closer to Europe. I am EU”.

De inițierea și coordonarea proiectului se ocupă Young Partners for Civil Society Development Association, al cărei președinte este un fost elev al școlii mai sus amintite.

Luna trecută, elevii Școlii „Constantin Săvoiu” au mers la Parlamentul European, unde au avut parte de experiențe de neuitat. Astfel, la vizitele din cadrul proiectului au participat două grupuri de elevi și foști elevi ai școlii în două perioade de timp: 3-8 noiembrie 2016; 19-23 noiembrie 2016. Aceștia au fost însoțiți de cadrele didactice: Pașek Ionela și Popescu Cornelia.ssss

Împreună, aceştia au mers în excursii în Gent, Bruges și Luxemburg. „Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de conștientizare al tinerilor din România referitor la politicile și activitățile Parlamentului European.

Prin intermediul acestui proiect se urmărește implicarea unui număr de aproximativ 500 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14-30 de ani, în activități implementate cu scopul de a crește vizibilitatea Parlamentului European, a rolului acestuia în procesul decizional la nivel regional. Totodată, proiectul își propune creșterea gradului de conștientizare al importanței participării cetățenilor locali la alegerile europene în rândul tinerilor”, a spus profesorul Ionela Pașek.

Impresiile elevilor
sElevii au fost plăcut impresionați de excursiile la care au participat. Tuturor le-a plăcut ceea ce au văzut și aflat la Parlamentul European.

„M-a impresionat arhitectura clădirii, foarte potrivită pentru o instituție de acest fel, vigilența măsurilor de securitate chiar dacă era vorba doar de niște copii și felul în care am fost primiți și informați de către doamna care ne-a fost ghid. Informațiile mi-au fost utile pentru a înțelege cum funcționează și care este rolul Parlamentului European”, a spus Sînziana Lărgeanu, elevă de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu.

Prunescu Bogdan, un alt elev, a fost și el foarte încântat de vizita la parlamentul European: ,,Vizita la Parlamentul European a fost foarte interesantă, ghidul foarte plăcut și ne-a explicat în detaliu despre Parlament, oferindu-ne informații suplimentare despre societatea în care trăim”.  sss

Obiective specifice

Printre obiectivele proiectului „Closer to Europe. I am EU”, amintim: facilitarea accesului a peste 500 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani din România la informații referitoare la instituțiile europene, dar și cu privire la mecanismul de luare a deciziilor prin organizarea de vizite și workshopuri cu teme centrate pe politicile și valorile Uniunii Europene și a Parlamentului European, acumularea de noi informații cu privire la procesul legislativ și la importanța actelor emise de către Parlamentul European, precum și conexiunile dintre instituțiile Uniunii Europene.

De asemenea, informarea și stimularea interesului altor tineri cu privire la valorile și principiile pe care le împărtășesc cetățenii Uniunii Europene, democrația parlamentară europeană și modalitățile de implicare în viața comunității, modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene și conexiunile dintre acestea, procesul decizional la nivel european și în Parlamentul European, modalități de implicare a cetățenilor în societate și democrație europeană și principalele valori europene.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.