Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_050934 de artiști din toată țara își prezintă lucrările în cadrul Expoziției Naționale „EGOgrafie miniaturală”, care poate fi vizitată la Muzeul Județean Gorj. Expoziția a fost vernisată joi seară, curatorii acesteia fiind Cristina și Dorina Cioplea.

Lucrările prezentate sunt de diferite tipuri, dar acestea au în comun dimensiunea, care este foarte mică.

„Sunt 34 de artiști din toată țara. Sunt mai multe orașe reprezentate și în fiecare zonă există un mic nucleu, pentru că eu am trimis invitații artiștilor pe care-i cunoșteam, iar ei, la rândul lor, au trimis și la alții, astfel încât s-a format o prietenie. Sunt foarte mulți artiști pe care nu-i cunosc personal, dar mă bucur că au ales să participe cu lucrări la expoziția «EGOgrafie miniaturală».

Prin artă se pot lega prietenii și colaborări. Tematica expoziției este «ego», care se regăsește și în denumirea expoziției. Singurul liant este tema și dimensiunile, pentru că, fiind expoziție de miniatură, condiția a fost ca lucrările să aibă dimensiuni mici, chiar sub zece centimetri. Sunt tehnici diferite.

Avem prezente lucrări de diferite categorii, de la sculptură și până la textile, pictură, grafică, fotografie sau obiect“, a spus Dorin Cioplea.

img_0507

Expoziția se află la cea de-a doua ediție

Expoziția va fi deschisă până pe data de 10 ianuarie. Evenimentul de miniaturi este la a doua ediție. „Prima ediție a avut loc în decembrie, anul trecut, și va rămâne ca o tradiție să fie organizată în această perioadă. Expoziția face parte din «Egografie», care este un proiect expozițional național pe care l-am demarat în anul 2010, cu sora mea Cristina“, a mai precizat Dorin Cioplea.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.