Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Eduard Dumitru are 15 ani și a reușit, vara aceasta, să intre la colegiul unde își dorea. Astfel, din toamnă, Edi va fi elev al Colegiului Național „George Coșbuc” din municipiul Motru. Copilul este talentat la desen și, de-a lungul anilor de școală, dascălii i-au admirat și lăudat lucrările, fiind și premiat în cadrul concursului „Arte mici” mai mulți ani la rând. „Fiecare desen al meu reprezintă un moment din viața mea, în care m-am simțit într-un anumit fel, iar pentru a nu uita acel moment am făcut acel desen, la care, când mă uit, îmi aduc aminte de acel moment și îl retrăiesc. Chiar dacă sunt în vacanță îmi fac timp pentru a recapitula toate materiile, iar noaptea când e cerul senin mă uit la stele și mă gândesc la ce voi face în viitor”, spune Eduard Dumitru din Văgiulești.

 

A crescut în comuna Văgiulești, într-o familie numeroasă, unde a învățat să iubească și prețuiască lucrurile cu adevărat importante. Eduard Dumitru are 15 ani și a avut rezultate bune la Evaluarea Națională, intrând la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru. Părinții au grijă de copii și îi ajută în tot ce au nevoie. „Am două surori și cinci frați, dintre care un frate a fost înfiat de niște oameni. Eu știu că el este fratele meu, îi iubesc pe toți la fel. Mama mea este casnică, iar tatăl meu (vitreg) lucrează ca șofer la cariera Lupoaia, frații mei și surorile mele, toți mai mari, lucrează în străinătate. Vreau să termin liceul, iar în legătură cu facultatea, cred că voi face armata. Mi se pare mai de viitor. Dar până atunci e posibil să mă răzgândesc! Am început să desenez din clasa a IV-a, când m-am întâlnit cu cel mai bun prieten al meu, Dovlete Iulian, care m-a învățat să desenez. Mi-ar plăcea să fac niște cursuri, dar vom vedea, căci nu vreau să fac din desen o meserie, ci doar să pictez atunci când mă inspiră ceva. Cred că dacă aș face din pasiunea mea pentru desen o meserie, nu mi-ar mai plăcea așa de mult”, a spus copilul.

Desenele sale au fost premiate

Eduard a participat la mai multe ediții ale concursului de desen „Arte mici” Motru și a primit diverse premii. De exemplu, anul acesta a primit o diplomă de onoare, iar anul trecut-Premiul special „Florin Isuf”. Se retrage în lumea lui când desenează și încearcă să pună pe hârtie gânduri și amintiri, momente și trăiri care au o însemnătate deosebită. „De multe ori desenez ceea ce văd, dar și ceea ce visez sau îmi aduc aminte. Dacă îmi imaginez ceva și vreau să desenez ceea ce mi-am imaginat, trec luni de zile până când termin desenul (cea mai mare perioadă a fost de un an și ceva). Fiecare desen al meu reprezintă un moment din viața mea, în care m-am simțit într-un anumit fel, iar pentru a nu uita acel moment am făcut acel desen, la care când mă uit îmi aduc aminte de acel moment și îl retrăiesc. Îmi place să joc biliard și șah, nu mă prea descurc, dar voi progresa după un timp. În timpul liber desenez, citesc, când îmi găsesc un tovarăș sau mai mulți ne jucăm fotbal și alte jocuri sau doar stam de vorbă, când frații și surorile mele vin acasă, mergem prin oraș, prin pădure, pe la magazin și jucăm biliard, sau doar stăm de vorbă. Chiar dacă părinții mei nu mă pun la treabă, eu fac. Uneori mai fac jogging. În fiecare zi stau sub un copac din curtea casei și desenez sau mă gândesc la diverse lucruri, cum ar fi viața. Mai vorbesc pe Messenger cu foștii și viitorii colegi de clasă, dar și cu frații și surorile mele. Chiar dacă sunt în vacanță, îmi fac timp pentru a recapitula toate materiile, iar noaptea când e cerul senin mă uit la stele și mă gândesc la ce voi face în viitor”, a spus Eduard Dumitru.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.