Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ediția a XIII-a a Festivalului Concurs „Corala Gorjeană” va începe pe 11 decembrie la Târgu Jiu.  Evenimentul se va desfășura la Casa Armatei din municipiu, începând cu ora 18:00, și este deschis tuturor formațiilor corale de adulți și de copii. Prin intermediul acestui festival se dorește revitalizarea mișcării corale de amatori atât la nivelul școlilor generale, al liceelor, cât și al instituțiilor de cultură.

„Concursul se va desfățura pe trei secțiuni: coruri mixe mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul trebuie să cuprindă trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă. Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare secţiune: Premiul I, Premiul II şi Premiul III. De asemenea, va fi acordat un premiu pentru formaţie corală nou înfiinţată, oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, precum şi un premiu special, oferit de Inspectoratul Școlar Județean Gorj”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Festivalul este organizat de: Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Gorj şi Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu”.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.