Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Colegiul Tehnic Motru s-a înscris în proiectul de talie internațională „Euroscola”, demarat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice (MECS), care se desfășoară sub motto-ul „Anului european pentru dezvoltare: «Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru». Proiectul a fost lansat în primăvara anului trecut, iar de atunci, elevii de la CT Motru au fost implicați în nenumărate activități interesante, fiind sprijiniți și Vladimir-Adrian Costea. Cu bucurie, profesorii coordonatori ai echipei Young Spirits for Humanity anunță că pe 16 decembrie, echipa „Euroscola” de la CT Motru va fi prezentă la Parlamentul European de la Strasbourg. Aici, elevii vor dezbate mai multe teme de interes european.

motru-3         motru

Coordonatorii proiectului sunt profesor Niculina Chițulescu și profesor Crăciunescu Mihaela. Cele două cadre didactice au selectat 24 elevi care au reușit să răspundă unei game diverse de aptitudini și competenţe necesare în implementarea proiectului. Pentru acest an tema proiectului „Solidari cu cei de lângă noi” se adresează unei comunităţi defavorizate, care se confrunta cu sărăcia.

„În cadrul acestui proiect vom aborda în acest an tema sărăciei în rândul persoanelor care provin din comunităţi defavorizate. Dorind să fim reprezentativi în acest proiect ne-am ales numele echipei «Young Spirits for Humanity».

În plus, prin faptul că suntem o echipă, fiecare dintre noi are posibilitatea de a deveni responsabil, înțelegând faptul că realizarea fiecărei activităţi este condiţionată de efortul, cooperarea, seriozitatea, înţelegerea, punctualitatea şi încrederea pe care le investim în acest proiect. Prin urmare, participând la acest concurs, depăşind programa şcolară, fiecare dintre noi se maturizează, întrucât conştientizează faptul că reprezentăm Colegiul Tehnic Motru, judeţul Gorj, dar şi România în inima Uniunii Europene”, a spus profesorul coordonator Mihaela Crăciunescu de la CT Motru.

motru-6        motru-33

De-a lungul anului trecut, echipa „Young Spirits for Humanity”, de la Colegiul Tehnic Motru, a fost implicată în numeroase activități.

„Cea mai bună veste pentru noi este aceea că pe 16 decembrie, vom fi la Parlamentul European de la Strasbourg. Aici, elevii vor dezbate următoarele teme: -Cum să promovăm dezvoltarea durabilă?, Putem limita drepturile omului dacă securitatea este în pericol?, Ce politică ar trebui să adopte Uniunea Europeană în domeniul dezvoltării?, Ce fel de viitor ați dori pentru Europa?, Ce rol ar trebui să joace Europa în contextual migrațiilor și al integrării?, Locurile de muncă pentru tineri,o provocare la nivel European?. Pentru noi va fi o onoare să participăm în Parlamentul European și  ni se demonstrează certitudinea că orice vis se poate realiza prin muncă!”, a declarat Mihaela Crăciunescu.

motru-6t         motru-b

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.