Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O echipă formată din salvatori montani români (printre care și Cătălin Dascălu din Gorj) a reușit să obțină locul 8 la o competiție organizată de salvamontiștii italieni în Munții Dolomiți. A fost prima dată când România a fost invitată să participe la acest concurs, potrivit lui Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și al Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, dar și al Salavmont Gorj. 

Super rezultat pentru Salvamont România, căci echipa „Dacia” s-a clasat în primele 10 din Europa. Din această echipă au făcut parte: Lolu Ciprian -Zărnești, Dascălu Cătălin-Gorj, Jinga Nicușor și Vlad Voicu – din municipiul Brașov. La competiția care s-a desfășurat în perioada 7-8 octombrie în Italia au participat, în total, 51 de echipaje, dintre care trei din România, echipa Dacia reușind să obțină locul 8, echipa Sibiu, locul 14, și echipa Carpați, locul 33. Competiția a constat în deplasarea contra cronometru a echipelor formate din câte patru salvamontiști pe munte, printr-o zonă foarte accidentată, cu porțiuni amenajate cu cabluri, cu lanțuri, apoi coborâri pe pereți verticali în rapel sau prin cățărare sau descățărare. Ultima parte a acțiunii a însemnat transportarea tărgii de salvare montană. 

„România a fost invitată în premieră la acțiunea națională a salvamontului italian, este vorba de o competiție tehnico-aplicativă cu caracter de competiție sportivă combinată cu salvare montană. Practic, acțiunea este a salvatorilor italieni, dar au avut în acest an dorința de a invita echipa României, în baza relațiilor foarte bune de colaborare pe care le avem și a recunoașterii pe care o au față de activitatea noastră. Am mers cu trei echipe de concurs formate din salvatori montani din mai multe județe. Prima echipă s-a clasat pe locul 8, la un timp foarte scurt de echipele de pe podium. Nu aveam pretenția să câștigăm mult mai mult, pentru că nu erau munții noștri, nu cunoșteam zona, dar rezultatele obținute ne-au confirmat că salvatorii montani români sunt buni, se pot adapta la situațiile neprevăzute care pot apărea în munte”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și al Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, dar și al Salavmont Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.