Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ecaterina Teodoroiu
Ecaterina Teodoroiu

Pe 14 ianuarie 2020, elevii Școlii Gimnaziale Numărul 3 din Rovinari au comemorat împlinirea a 126 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, cunoscută în istorie și sub numele ,,Eroina de la Jiu”.

Povestea de viață a sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu este absolut remarcabilă, fiind percepută în istorie ca o româncă ce a redefinit curajul, prin faptele de vitejie de care a dat dovadă în timpul Primului Război Mondial, s-a sacrificat eroic în bătălia de la Mărășești, aflându-se în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române. ,,Înainte, băieți, nu vă lăsați, sunteți cu mine!”, au fost ultimele ei vorbe către plutonul pe care îl comanda.

Activitățile desfășurate au fost coordonate de către profesorul Laura-Maria Gheorghiță – Schipor, profeosor învățământ primar Maria Borugă, profesor învățământ primar Ayda-Roxana Bîrsan, profesor  învățământ primar Elena Mihaela Chinde și profesor Adrian Popescu.

„Faptele de vitejie ale eroinei au fost prezentate în format PPT, elevii au lecturat «Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu» din «Povestiri istorice» de Dumitru Almaș și au urmărit secvențe din filmul istoric «Ecaterina Teodoroiu», regizat de Dinu Cocea, după un scenariu de Mihai Opriș și Vasile Chiriță. Astfel, elevii cultivându-și sentimente de admirație și recunoștință față eroii neamului care și-au jertfit viața pentru apărarea pământului străbun”, ne-a declarat Maria Morugă, profesor învățământ primar.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.