Ecaterina Teodoroiu, comemorată în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

Ecaterina Teodoroiu, comemorată în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

- in Slider, Ştiri locale
0
1.1K vizualizari

În Piața Prefecturii din Târgu Jiu au avut loc astăzi, 22 august, manifestări organizate pentru comemorarea a 101 de ani de la moartea celei care a fost „Eroina de la Jiu”, Ecaterina Teodoroiu, figură marcantă a istoriei naționale.

Cu prilejul comemorării trecerii în neființă a primei femei ofițer din armata română, autoritățile locale și județene, dar și câțiva invitați din Republica Moldova, au luat parte la slujba de pomenire închinată în cinstea Ecaterinei Teodoroiu și s-au depus coroane de flori.

Evenimentul emoționant, al cărui nume a fost „Eroina de la Jiu”, a debutat cu un semnal de trompeți, urmat de un moment de reculegere, intonarea imnului de stat și slujba de pomenire.

„Am rememorat cu emoție, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, faptele de vitejie ale primei femei ofițer din armata română care a căzut la datorie. Îi aducem un pios omagiu, în semn de recunoștință și admirație, celei care nu a ezitat să se jertfească pentru țară, devenind astfel eroina tuturor românilor”, a precizat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.