Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

DSC_0824Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu au fost gazda unui dublu eveniment cultural, joi, 30 iunie 2016. Aici poposeşte expoziţia de arte plastice « IPOSTAZE », iar Liliana Hinoveanu, realizator emisiuni la Radio România Oltenia –Craiova a ales să îşi lanseze primul volum de proză scurtă la Târgu-Jiu.

Printre artiștii expozanți se află Viorel Penișoară Stegaru, Aurora Speranța Cernitu, Ovidiu Bărbulescu, membrii ai UAP Craiova. „Am acceptat propunerea domniilor lor de a face această expoziţie deoarece Craiova este un oraş etalon de cultură, un oraş care exportă în toată ţara produse artistice. De curând am participat la o expoziţie remarcabilă a artistului şi profesorului meu, Mihai Trifan, o expoziţie excepţională. Dumnealor vin de acolo, sunt artişti pe care eu îi cotez ca  purtători ai acestui mesaj al Băniei, în care m-am  format şi eu ca artist”, a declarat Vasile Fuiorea, preşedintele UAP Gorj.

DSC_0806Cei prezenţi au luat cuvântul pentru a aduce în evidenţă importanţa evenimentului care a avut loc la Târgu-Jiu. „Vă dezvălui că am trăit 14 ani în Craiova şi atunci când am  venit la Târgu-Jiu şi nu era atât de multă activitate,  viaţă culturală, îmi doream să ajungem şi noi să avem săptămâna şi evenimentul. Uşor şi împreună, cu iniţiativa dumneavoastră, a colegilor de la UAP şi nu numai, reuşim să avem cel puţin un eveniment cultural, pe săptămână, la Târgu-Jiu. Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că, pentru câteva zile, vom avea ocazia să putem vedea o parte din creaţiile dumneavoastră. Să vă răspundem la provocare şi să venim şi noi la Craiova cu material pentru că avem  suficient de multe lucrări apreciate ale artiştilor plastici locali. Vreau să îi mulţumesc şi doamnei Hinoveanu pentru că a ales să  îşi lanseze la Târgu-Jiu această carte”, a declarat Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Târgu-Jiu.

Reuniune a artiştilor

DSC_0817Expoziţia de grup este o urmare a unei discuţii prolifice între artiştii din Craiova. „Nu am stat prea mult în cumpănă să ne  hotărâm să venim Acasă la Brâncuşi, acasă la dumneavoastră. Colegii mei, în momentul în care au aflat de gândul meu, au acceptat, iar după aceea  am făcut invitaţia prietenei şi minunatei Liliana Hinoveanu să îşi lanseze cartea. Suntem un grup pe care dumneavoastră o să il descoperiţi  în cursul zilelor următoare. O să vedeţi diferenţe, asemănări, o să vedeţi că  dincolo de aceste lucruri, dragostea pentru artă lasă să se îndeplinească actul artistic. ”, a declarat artistul Aurora Speranţa Cernitu.

13511963_10210164561096936_360226021611409449_nPrima carte de proză scurtă sub semnătura Lilianei Hinoveanu

Liliana Hinoveanu a prezentat prima sa carte de proză scurtă. „Am plăcerea să vorbesc despre volumul de debut al Lilianei Hinoveanu, debut în proză de data aceasta. Dacă este să pornim de la titlul acestei cărţi care se numeşte «Proză 9», aş spune că  ea are o triplă semnificaţie (…) Proza este scrisă cu mai mult timp în urmă, în  1984, dar fiind un scriitor foarte exigent, Liliana Hinoveanu le-a ţinut acolo şi abia acum a considerat că ele pot să iasă la iveală”, a precizat Petrişor Militaru, critic literar. „

„Un poet puternic”

Despre cariera literară a autoarei a vorbit şi Marius Iorga, acesta având ocazia să o cunoască pe Liliana Hinoveanu atât din postura de om simplu, dar şi scriitor. „Am cunoscut-o mai bine pe Liliana Hinoveanu prin ultimele două volume de poezie pe care ea mi le-a dat şi care mi-au  arătat un poet puternic, ancorat bine în propria-i realitate, în  transformarea realităţii comune într-o realitate paralelă, rearanjată, îmbunătăţită sau sărăcită după voinţa autorului. Versurile  m-au acaparat de la început pentru că au capacitatea de a transmite  mesaje puternice, relevante (…)”, a precizat Marius Iorga, preşedintele Cenaclului „Columna”.

DSC_0813Autoarea, desemnată profesionist de excepţie

Liliana Hinoveanu este jurnalist şi scriitor, fiind din judeţul Mehedinţi, comuna Vânjuleț, însă trăieşte în Craiova. Este realizator de emisiuni culturale la Radio România Oltenia Craiova, fiind desemnată în anul 2009 profesionist de excepție. „Această lansare a mea s-a întâmplat când trebuie şi mă bucur că lansez  prima mea carte de proză scurtă, pentru că eu scriu poezie, ele sunt mai vechi dar au stat acolo, au dospit, şi m-am hotărât de curând să le aduc luminii tiparului. Această carte a apărut într-o zodie norocoasă. Toate lucrurile s-au întâmplat ca un tăvălug care înseamnă foarte mult pentru mine şi era timpul ca această carte să apară. Nu vă spun foarte multe despre ea, vă invit doar să o citiţi”, a spus Liliana Hinoveanu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.