Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18:30, iubitorii de teatru din Bârlad pot viziona o nouă premieră, a treia din această stagiune teatrală, spectacolul cu piesa „Pacea cu zmeii” sau „Poveste de adormit adulții”, de dramaturgul gorjean Valeriu Butulescu. Piesa este o comedie a cărei acțiune are loc în zilele noastre, regizată de Dorin Mihăilescu, scenografia fiind semnată de Sandu Maftei.

butulescu 1 butulescu 4

„Vă așteptăm la premieră! Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18:30, spectacolul «Pacea cu zmeii» sau «Poveste de adormit adulții», de Valeriu Butulescu, la Teatrul I.D. Popa din Bârlad!”, au anunțat reprezentanții instituției de cultură.

Actorii care vor da viață personajelor sunt: George Sobolevschi (Făt – Frumos), Oana Florea (Ileana Cosânzeana), Lucian Arhire (Zmeul zmeilor), Alexandru Savu (Pepelea) și Bogdan Manolache (Calul). „Spectacolul, cu subtitlul «Poveste de adormit adulții», este o comedie în care se reinterpretează basmul clasic «Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana».

Cele două personaje celebre sunt surprinse într-o ipostază cotidiană, preocupați de banalitatea traiului de zi cu zi. Basmul este, cumva, răsturnat – palatul este o garsonieră, Ileana nu mai este o tinerică, iar numele de Făt-Frumos nu este suficient pentru a plăti facturile. Întreaga acțiune se desfășoară în jurul lui Făt-Frumos, acum șomer, care nu dorește / nu poate să accepte realitatea.

Cu mult umor și sarcasm, acțiunea aduce în prim plan nerozia, mândria, neacceptarea condiției”, a spus Teodora Spânu, secretar literar al Teatrului „Victor Ion Popa”, pentru http://estnews.ro.

300px-Valeriu_Butulescu_Foto

Dramaturgul Valeriu Butulescu este născut la Preajba-Târgu-Jiu, dar stabilit la Petroșani. Este prozator, poet, traducător, autor de aforisme, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

butulescu 2 butulescu 3 butulescu 44

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.