Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elise Wilk, autorul român care înregistrează un succes deosebit în toată Europa, va fi prezentă sâmbătă, 10 februarie, la premiera piesei „Avioane de hârtie“, creație cu care a câștigat, în anul 2015, Concursul Naţional de Dramaturgie.

Laura Moldovan, care semnează regia piesei „Avioane de hârtie, prezentată în premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a povestit cum a convins-o pe Elise Wilk să vină la Târgu Jiu: „Nu a fost greu de convins. Elise vine, de obicei, să vadă piesele în care scrierile sale sunt jucate. S-a întors de curând din Grecia, unde a avut loc premiera unei creații care-i aparține. Este o autoare ale cărei piese se joacă foarte mult în toată Europa“.

Piesa care va fi jucată de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu prezintă o frântură din cruda realitate românească: drama tinerilor care trăiesc fără părinți, aceștia fiind plecați la muncă în străinătate.

Elise Wilk, o autoarea foarte apreciată

Elise Wilk s-a născut pe 29 iulie 1981 la Braşov. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca). Are un masterat în literatură şi comunicare la Universitatea „Transilvania“ din Braşov şi unul în scriere dramatică la Universitatea de Arte Târgu Mureş. Elise s-a numărat, în anul 2008, printre câştigătorii concursului „dramAcum5“ cu primul ei text de teatru: „S-a întâmplat într-o joi”, iar în 2012 a primit o bursă de trei luni la „Theater 89″ din Berlin, unde a făcut asistenţă de regie şi dramaturgie.
În 2014 a fost selectată în Forumul Tinerilor Autori Europeni din cadrul Bienalei de Teatru de la Wiesbaden, Germania, iar un an mai târziu s-a aflat printre cei patru dramaturgi selectaţi în programul „Hot Ink“ la Teatrul Lark din New York. În acelaşi an, „Avioane de hârtie” a câştigat Concursul Naţional de Dramaturgie.

Revista Forbes Romania a numit-o printre tinerii trendsetteri ai anului 2014. Elise Wilk se află printre cei 10 dramaturgi români selectaţi în programul „Fabulamundi. Playwriting Europe”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.