Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

  13459492_10206573791012123_711108680_nMaria Gabriela Țurcanu are aproape 15 ani și s-a născut la Sibiu, dar la scurt timp după, familia s-a mutat la Târgu-Jiu. Fetița este talentată la muzică și, în ciuda problemelor de sănătate pe care le are, învață foarte bine și a obţinut mai multe premii la concursurile muzicale la care a participat. Fetiţa greu încercată de boală are o dorinţă care te impresionează până la lacrimi. Cu o maturitate aparte, aceasta spune că își dorește foarte mult să locuiască, alături de mama și fratele său, într-un apartament, căci acum stau toți trei într-o baracă la ACH. Mama fetiţei şi-a crescut singură cei doi copii.

Maria Gabriela Țurcanu este un copil deosebit și talentat. Din păcate, fetița are probleme de sănătate, dar asta nu o împiedică să încerce din răsputeri să exceleze la muzică. Gabriela, care va împlini 15 ani în luna noiembrie, cântă, având o voce puternică și a învățat și pian, vioară și fluier german. Are un program zilnic foarte încărcat şi asta pentru că trebuie să învețe atât la școală, dar se pregătește și la instrumnetele pe care le adoră. Acum este elevă la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim”, acolo unde învață muzică alături de Angelica Mirea, celebră interpretă de muzică populară.

Reporter: Gabriela, cum ai descrie familia ta?

Gabriela Țurcanu: Am un frate pe nume Țurcanu Constantin Ionuț, are 9 ani și este în clasa a-ll-a A la Liceul Teologic Târgu-Jiu. Familia mea este formată din mami, eu și fratele meu. Familia mea a fost greu încercată și a trecut prin multe greutăți, mama mea ne-a crescut singură și i-a fost greu și pentru faptul că atât eu, cât și fratele meu, ne-am născut cu probleme de sănătate… Mami a avut răbdare și încredere în doctori, iar bunul Dumnezeu mi-a dat o voce puternică, talent să cânt, ca drept răsplată pentru cele întâmplate.

Reporter: Cum ai descoperit muzica?

13454126_10206573790892120_2023181575_nGabriela Țurcanu: De la 3 ani am început să cânt și să dansez, iar mami m-a înscris la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, unde am fost admisă, în urma verificării auzului muzical, și am început să cânt la vioară, dar și în corul școlii și la fiecare sfârșit de an aveam spectacole la Casa Armatei Târgu-Jiu, eu fiind solista corului. Acum învăț la Liceul Teologic, unde este elev și fratele meu.

Reporter: Ce rezultate ai avut la concursurile la care ai participat?

Gabriela Țurcanu: Ultimul concurs la care am participat a fost pe data de 12 iunie 2016 Târgu-Jiu, concursul „Euro Music” și am obținut Premiul II. De-a lungul timpului, am mai participat la „Fii Star În Țara Ta” – Petroșani 2015, am ajuns până în finală și am obținut „Diploma de participare”; la „Zâmbet de copil”- Băile Herculane 2015, unde am obținut Premiul III, la „Euro Music” – Târgu-Jiu 2015, am obținut Premiul II;  iar la „Fii Star În Țara Ta” – Vulcan 2016, am obținut „Premiu de excelență”.

Am mai participat la „Cântecele copiilor” – Drobeta Turnu Severin 2016, am obținut Premiul I;  iar la Concursul Interjudețean „La izvor de cântec oltenesc”- ediția a-IV-a Bratovoiești, județul Dolj, am obținut Premiul I cu grupul vocal „Româncuțele” din care fac și eu parte.

Reporter: Ce profesor te pregătește la muzică și cum l-ai descrie? Ce ai învățat de la acesta?

Gabriela Țurcanu: Este al doilea an de când studiez ore de canto la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu cu domnul profesor Doru Ciobanu. La Liceul Teologic studiez ore de muzică cu doamna profesoară Angelica Mirea și, în paralel, studiez cu dumneaei și canto popular și muzica ușoară, mă însoțește la diverse concursuri de muzică populară și de muzica ușoară.

Datorită dumneaei, profesoarei Angelica Mirea, care mi-a insuflat acest frumos gen muzical, respectiv cântecele populare autentice, acum pot face diferența între fiecare gen muzical. Doamna Mirea este o profesoară foarte bună, cu multă răbdare, mă încurajează și mă susține.

Muzica populară mi-a intrat la suflet datorită dumneaei. Pe lângă orele de canto, doamna profesoară mi-a insuflat și dragostea de Dumnezeu, pentru că datorită  Lui eu merg la spectacole și o fac pe mama mea mândră de mine.

Reporter: Ce înseamnă muzica pentru tine?

Gabriela Țurcanu: Muzica înseamnă totul pentru mine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat acest dar, talentul de a cânta. Mama mea spune că are doi copii talentați, eu cânt, iar fratele meu dansează,  noi suntem toată comoara ei!

Reporter: Ce îți place cel mai mult să cânți?

Gabriela Țurcanu: Cel mai mult îmi place să cânt muzică populară și muzică ușoară românească : Monica Anghel, Mihaela Runceanu, Oana Sîrbu, Elena Gheorghe, mentorul meu Angelica Mirea. Îmi plac mult și Olguța Berbec, Nineta Popa, Maria Lărătețu, Filofteia Lăcătușu.

Reporter: Ce alte pasiuni ai ?

Gabriela Țurcanu: Pasiunea mea este să cânt, să desenez, să dansez, iubesc natura și iubesc călătoriile.

13473728_10206573791092125_1734351394_nReporter: Ce îți place cel mai mult să faci în timpul liber?

Gabriela Țurcanu: În timpul liber îmi place să desenez, să dansez, să ascult piese noi de muzică ușoară și populară, să ma joc cu copiii pe afară, să merg în parc. Îmi place să citesc povești nemuritoare, Păcală, Nemo, Bambi, Alice În Țara Minunilor și Alice În Țara Oglinzilor.

Reporter: Ce planuri de viitor ai? Cum te vezi în cinci ani?

Gabriela Țurcanu: În cei cinci ani care urmează trebuie să iau ore de canto muzică populară, să cânt foarte bine ca să fie mândru bunicul meu, care m-a dus anul trecut să cânt la Valea Nucului și o să merg și anul acesta. Eu mă văd o tânără speranță a muzicii ușoare, dar și populare, cu o voce foarte bine perfecționată. Voi munci anii ce vin! Mi-aș dori să particip și la concursuri televizate, unde sper din tot sufletul să fiu remarcată și lansată cu vocea mea.

Reporter: Mama și bunicii ce te-au învățat, ce ți-au spus că este important în această viață?

Gabriela Țurcanu: Mama mea îmi spune mereu că trebuie să învăț pentru mine, să îmi aleg o meserie frumoasă care să îmi placă, să fiu o fată bună, respectuoasă, să știu să iert, să învăț din greșeli și tot ce îmi doresc să realizez în viață se poate cu multă voință și răbdare. Mi-aș dori să stau la bloc, să am camera mea deoarece, în prezent, mami are o locuință socială la barăcile ACH. Cele mai importante persoane din viața mea sunt mami și bunicii mei care mă susțin, îmi plătesc orele de canto și mă însoțesc cu mașina la toate concursurile la care am participat.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.