Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

adelina luptatoareaAdelina Duduială, în vârstă de 22 de ani, a obţinut titlul de campion mondial la lupte pe plajă, iar pentru această performanță a fost răsplătită cu distincţia „Cel mai bun sportiv gorjean al anului 2015″.
Povestea vieții Adelinei Duduială este impresionantă, iar premiile obținute au, astfel, o greutate și mai mare. Atunci când avea vârsta de 16 ani şi era în clasa a X-a de liceu, Adelina a rămas însărcinată în urma relaţiei cu un coleg, care nu şi-a asumat responsabilitatea de a fi tată şi a lăsat-o pe tânără să se descurce singură. Mai mult decât atât, tatăl adolescentei nu a suportat vestea și a considerat că a fost făcut de rușine, astfel că a alungat-o de acasă. I-a spus că, pentru el, a murit.
Fără niciun sprijin şi însărcinată, Adelina a cerut sprijinul Centrului Maternal din Târgu-Jiu, unde a găsit un adăpost. A stat aici timp de trei ani și și-a crescut singură fetița. Tânăra nu a renunțat să lupte, atât cu viața, cât și cu adversarii. A mers la antrenamente și la școală zi de zi. În tot acest timp, Adelina a participat la competiții și a reuşit să câştige multe medalii, cea mai importantă fiind cea de argint de la Campionatul Naţional de Juniori II.
Adelina ne spune că familia i-a lipsit foarte mult, dar că orice greutate poate fi depășită prin voință:

„Este foarte dificil să creşti un copil, să mergi la şcoală şi la antrenamente. Am plecat de acasă în luna a opta. Mi-a lipsit foarte mult familia. Mi-am rugat tatăl să mă ierte, dar nu a vrut. Am fost selectată în lotul naţional din 2011 şi 2012, când am ieşit prima dată vicecampioană, dar nu am putut să merg. Prima dată eram însărcinată, iar a doua oară trebuia să-mi cresc copilul. Pentru cariera mea de sportivă ar fi însemnat enorm participarea la lotul naţional“.

S-a împăcat cu familia
Adelina a terminat liceul în anul 2014. A obținut o medie bună la bacalaureat și a intrat la Facultatea de Educaţie Fizică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ pe locurile fără taxă. Cu timpul, a reușit să se apropie de familia sa. A venit în vizită de mai multe ori, iar părinții nu au putut rămâne impasibili la drăgălășenia copilului. Până la urmă, Adelina s-a împăcat cu părinții ei și acum îi sunt de mare ajutor. „M-am împăcat cu părinţii în anul 2014 şi în prezent mă ajută cu copilul. La vârsta de 18 ani, odată cu obţinerea diplomei de bacalaureat, am obţinut şi permisul, după care am avut prieteni sau colegi care mi-au dat maşina şi am mers acasă, peste părinţi. Am fost de două-trei acasă şi până la urmă m-au acceptat. Acum, tatăl meu are mare grijă de nepoţică. Este ca şi sufletul lui şi e totul pentru el. Sunt tot pe picioarele mele, doar că mă ajută cu copilul“, a povestit Adelina.

Adelina a devenit cadru militar. Aceasta a efectuat un stagiu de specializare la Făgăraş, unde a urmat specializarea de Poliţie Militară în domeniul Aviaţiei Militare.

Campioană mondială la lupte pe plajă

Cea mai importantă performanţă de până acum a fost câştigarea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, care s-a desfășurat în România. „Am făcut parte din lotul naţional şi am fost selectată pentru categoria plus 60 de kilograme. Concursul s-a desfăşurat pe plaja din Mangalia şi au participat sportivi din peste zece ţări. Am avut emoţii mari, pentru că antrenorii au avut mari aşteptări de la mine, mai ales că am făcut parte din lotul naţional. Meciurile au fost frumoase şi plăcute, din punctul meu de vedere, având în vedere că a fost al doilea concurs de acest gen la care am participat, primul fiind concursul naţional de lupte pe plajă. Consider că m-am descurcat bine şi sunt mulţumită de ceea ce am realizat. La luptele de acest gen nu ai echilibru pentru că înfruntările nu au loc pe saltea, ci pe nisip. În finală am luptat cu o româncă. A fost un meci frumos. Această ramură se practică de mai mult timp, dar până în urmă cu puţin timp nu au fost acceptate fetele“, ne-a spus Adelina.

Pentru medialia obținută, Adelina a fost desemnată sportiva anului în județul Gorj. „E prima dată când ies sportiva Gorjului. Eu am obţinut medalia de aur pentru judeţul Gorj. Au fost emoţii foarte mari, pentru că am fost aleasă dintre atâţia sportivi gorjeni de mare valoare. A fost un sentiment unic. Este o distincţie importantă, care mă ambiţionează şi mai mult decât până acum“, a mai precizat tânăra.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.