Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 13663458_1284456398246210_136871237_o Veronique Thual Chauvel  și Claire Chauvel, mamă și fiică, ambele profesoare, se află timp de câteva zile la Târgu-Jiu pentru a da lecții de pian și vioară elevilor de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Cele două femei au ajuns la Târgu-Jiu în urma unui parteneriat româno-francez, fiind a șasea oară în orașul lui Brâncuși. La finalul lecțiilor de pian și vioară, elevii vor susține un spectacol.

Oferă lecții în mai multe țări

Franțuzoaicele sunt foarte încântate de elevii de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, susținând că gorjenii sunt talentați, dar și muncitori.  „Sunt toți copiii doritori să învețe. Sunt  toți foarte talentați și au dorința de a studia aceste instrumente. La noi programul este diferit față de România. Noi facem parte dintr-un program internațional și facem cursuri  în Cehia, în Elveția, România, Italia. Până la urmă, este un schimb profesional care ne face plăcere. Avem copii talentați, și copii mai modești ca înzestrare, dar care susțin un program bine stabilit și sunt perseverenți, atunci pot să reușească mai bine” , a declarat Veronique Thual Chauvel

13621664_1284456411579542_1657746754_oÎi învață și pe alții să iubească muzica

Claire Chauvel este pasionată de vioară. Aceasta a urmat Conservatorul, iar apoi a ales să fie profesoară și să transmită mai departe dragostea pentru muzică. „Copiii sunt foarte motivați și bucuroși să studieze muzica, mai ales împreună. Chiar dacă nu sunt  obișnuiți să cânte împreună la pian, treaba aceasta le face plăcere, se pot bucura împreună. De anul trecut de când i-am văzut ultima oară, toți au progresat foarte mult”, a spus Claire Chauvel, profesoară de vioară.

Șase ani de parteneriat

Elevii Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu renunță la câteva zile din vacanță pentru a se bucura de prezența și îndrumarea celor două profesoare din Franța. „Este al șaselea an de parteneriat româno-francez, prietenii noștri vin din Bretania. Domniilor lor vor ține cursurile de măiestrie, la pian și vioară. Este al șaselea an când elevii noștri sunt îndrumați și, mai mult de atât, urmăriți în evoluția lor  de către cele două profesoare, mamă și fiică, din Franța. Ne bucurăm foarte mult de prezența lor. Cu toate că este vacanță, copiii au ocazia să nu uite ce au învățat în timpul anului și chiar să dobândească noi cunoștințe”, a declarat Mihaela Popescu, profesor Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.