Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 24-28 aprilie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Protecție a Mediului la care au participat zeci de elevi din toate judeţele ţării. Din Gorj, la această competiție s-au calificat două eleve de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, pregătite de profesorii Grecu Tatiana, Uscătescu Maria Ramona, Mocanu Emilia și Mareși Luminița: Ularu Mădălina (clasa a XI-a) și Gruescu Andreea (clasa a XII-a). Elevele au obținut rezultate foarte bune!

olimpiada mediu 1 olimpiada mediu 3

La Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare a avut loc Olimpiada Națională de Protecție a Mediului, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. În programul celor trei zile de examene a fost inclusă și vizitarea stației de epurare a apelor uzate a municipiului Baia Mare. Potrivit organizatorilor, un număr de 59 elevi de la licee tehnologice, din 32 județe (Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea, Harghita, Mureș, Covasna, Vaslui, Vâlcea, Gorj, Tulcea, Mehedinți, Argeș, Caraș–Severin) și municipiul București, alături de cadre didactice, au vizitat Stația de epurare. La această competiție importantă, din Gorj, au participat două eleve de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, pregătite de profesorii Grecu Tatiana, Uscătescu Maria Ramona, Mocanu Emilia și Mareși Luminița.

Elevele Mădălina Ularu (clasa a XI-a) și Andreea Gruescu (clasa a XII-a) au obținut locul II și mențiune. „M-am pregătit mult timp pentru olimpiadă, dar am făcut-o cu mare plăcere. Plus că, odată cu olimpiada, am avut ocazia să îmi înving timiditatea. Am obținut locul II pe țară. Am descoperit că îmi place această materie încă din clasa a IX-a. În Baia Mare, acolo unde a avut loc etapa națională, am avut ocazia să cunosc oameni noi, să văd tradițiile meleagurilor maramureşene. Recent am participat la un concurs organizat de Universitatea «Constantin Brâncuși» din Târgu Jiu la care am luat locul I. Vreau să continui acest drum, voi urma o facultate de Ingineria Mediului”, a declarat, pentru Revista Cult-ura, olimpica Mădălina Ularu de la Colegiul „Gheorghe Magheru”.

18119344_1313721145415387_4934035062211466426_n olimpiada mediu 2 olimpiada mediu 2b

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.