Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Olimpiada Internațională de Lectură, care s-a desfășurat la Constanța între 30 august și 5 septembrie, două tinere inteligente, eleve ale Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu, au reușit să-și pună numele pe lista premianților. Performanța le aparține elevelor Miruna Cosma și Ioana Toloargă, fetele obținând premiul al II-lea, respectiv al III-lea.

Tinerele olimpice s-au bucurat de experiența avută cu prilejul Olimpiadei de Lectură, întrucât au avut și câteva zile la dispoziție pentru a admira frumusețile orașului Constanța. Subiectele de anul acesta au promovat creativitatea și viziunea unitară, după cum susține Ioana Toloargă, eleva care a obținut locul III la olimpiadă.

„Subiectele au respectat structura specifică Olimpiadei de «Lectura ca abilitate de viață» și, mai mult ca niciodată, au promovat creativitatea și viziunea unitară, exprimarea, într-un discurs esențializat și sincer, profund al spiritului nostru. Subiectul meu preferat a fost un eseu care să răspundă întrebării: «Există astăzi o cultură a cafenelelor?».

Mă bucur din suflet pentru acest rezultat, pe care nu mi l-am ales nici pe departe ca țintă și care s-a «produs» ca «efect colateral» al unei minunate călătorii în Cuvânt. M-am redescoperit-altfel, poate că mai matură, poate că mai puternică. Cu adevărat înălțător la această competiție nu este însă rezultatul și implicațiile pe care aceasta le produce, ci geneza unor prietenii care te construiesc pe dinăuntru.

Nu rezultatul, în sine, mă face fericită, ci întregul parcurs până la el”, declară Ioana Toloargă pentru Revista Cult-ura, care le este extrem de recunoscătoare părinților, profesorilor și prietenilor, cei care au sprijinit-o de-a lungul timpului și care este la a doua participare la Olimpiada Internațională de Lectură.

De la 1 octombrie, Ioana va fi studentă a Facultății de Litere și a Facultății de Teatru și Televiziune, secția Regie de Teatru, în cadrul UBB Cluj-Napoca, acesta urmând să fie cel mai important „concurs” din viața ei:

„Am terminat clasa a XII-a și, implicit, ciclul liceal, în care mai puteam participa la concursuri și olimpiade școlare. Proiectându-mă însă în viitor, pot spune că urmează pentru mine cel mai important concurs-cel cu mine însămi- în care îmi voi fi aliat și, totodată, dușman, cel în care voi încerca să mă desăvârșesc, nu doar ca intelectual, ci și ca OM – studiul universitar”, ne spune olimpica Ioana Toloargă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.