Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

meleaguri brancusieneOrașul Târgu Jiu va fi gazda Festivalului Naţional de Muzică Populară „Meleaguri brâncuşiene”. Evenimentul a ajuns la a doua ediție și va fi organizat de Școala Populară de Artă Târgu Jiu. 

Festivalul  se va desfășura în perioada 25-27 aprilie. „Acest festival-concurs îşi propune să promoveze cât mai multe tinere talente. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul orchestral al Ansamblului Folcloric «Maria Lătăreţu» din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu”, a spus Anamaria Alionescu, purtător de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Juriul va fi format din nume importante ale muzicii populare. „Am dorit să aducem în județul Gorj mai multe școli populare de artă. S-au înscris concurenți din zece judeţe, respectiv 16, precum şi patru concurenţi din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu. Din juriu vor face parte nume cunoscute ale scenei naţionale etnofolclorice din afara Gorjului, dar și renumita interpretă Maria Loga”, a declarat Alexandru Bratu, managerul ŞPA Târgu-Jiu.

Competiția de talente se va desfășura pe două categorii de vârstă. „Festivalul a fost reușit și anul trecut, așa că anul acesta trebuie să fie și mai bine. Dacă vremea va fi bună, cele trei seri de festival se vor desfășura pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu, urmând a se găsi o altă alternativă în cazul în care vremea este nefavorabilă”, a declarat Constantin Argint, profesor şi şef serviciu Organizare Evenimente Culturale în cadrul ŞPA Târgu Jiu.

Conform organizatorilor, la finalul Festivalului Naţional de Muzică Populară „Meleaguri brâncuşiene”  se va acorda un trofeu celui mai bun concurent, iar pentru celelalte categorii de vârstă vor fi înmânate premiile I, II şi III, precum şi câte două menţiuni.  Totodată, va fi premiat și cel mai frumos costum popular. Intrarea este liberă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.