Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Are doar șase ani și nu își dorește haine sau jucării! Dorința ei cea mai arzătoare te impresionează până la lacrimi: Priscila Feraru vrea să alerge și să se joace în voie alături de alți copii! Micuța din Târgu-Jiu are o afecțiune la un picior. Priscila s-a născut cu luxație de șold, dar o vreme niciun medic nu a știut de afecțiunea copilei, iar când s-a aflat, în ciuda intervențiilor, era prea târziu. Din cauza unor operații nereușite în România, Priscila are nevoie de 52.000 de euro pentru a avea o viață normală și pentru ca părinții săi să achite costul unei intervenții chirurgicală în Viena. „Operația din Austria costă 52.000 de euro și noi nu avem posibilitatea aceasta. Noi trăim din 1.200 lei momentan, până își găsește soțul un loc de muncă. (…) Am fost să cerem sprijin la primărie și când ne-au cerut actele cu venitul și au văzut că avem acești bani, adică 1.200 lei pe lună, au zic că nu suntem caz social. Nu suntem. Avem ce mânca și ne plătim utilitățile, dar nu avem nicio șansă să strângem 52.000 de euro. Nici dacă am avea 3.000 lei lunar, n-am putea. Sunt cheltuieli cu Priscila, cheltuielile cotidiene. Sper ca oamenii să ne înțeleagă situația și să ne ajute. Până acum nu am apelat la nimeni, nu am cerut bani, dar acum nu mai avem posibilități financiare și Priscila poate să rămână fără picior”, a spus, cu lacrimi în ochi, Alina Codițoiu, mama Priscilei.

A suferit mult și unele lucruri încă nu le înțelege, însă Priscila Feraru, la cei șase anișori ai săi, și-a păstrat veselia și optimismul! A fost un copil dorit, iar mama sa, Alina Codițoiu, nu și-a imaginat vreodată că iubita sa fiică va trăi asemenea suferință. De când s-a născut, Priscila a avut probleme la un picior, dar medicii nu au observat decât atunci când deja era destul de târziu. Luxaţia de dezvoltare de şold se tratează eficient în primele luni de la naştere, dacă se fac testări simple. Deși mama și-a dat seama că fiica ei suferea de o afecțiune destul de gravă, medicii îi spuneau că totul va fi bine. Nu a fost deloc așa. La început, diagnosticul Priscilei a fost de „displazie de șold”, după care lucrurile au degenerat. A apărut luxaţia congenitală de şold care este complicaţia pe care o fac micuţii care nu sunt trataţi la timp.

Mama fetiței spune că una dintre operațiile care i-au distrus piciorul Priscilei a fost făcută de medicul Gheorghe Burnei, care a folosit o proteză neomologată (în 2015 au apărut în mass-media mai multe articole referitoare la operația în premieră, care se presupunea că o va salva pe micuța din Târgu-Jiu, că îi va schimba viața. Din păcate, potrivit mamei copilei, nu a fost așa. N.red.). „Ne luptăm de câțiva ani buni cu situația Priscilei. Acum este mai grav. A făcut patru intervenții chirugicale, dar nu au ajutat, ba mai mult, piciorul Priscilei este foarte scurt și subțire, nu se mai dezvoltă. Prin proceduri eronate i s-a tăiat 75% din lungimea femurului și are o proteză. Bazinul este atrofiat, șoldul este blocat, mișcările ei sunt reduse foarte mult. S-a greșit încă de la început, am găsit doi medici, știam că sunt cei mai buni din România… Ultima operație a fost făcut la Spitalul Marie Curie, iar Priscila a rămas cu sechele pe viață. Femurul sănătos a fost înlocuit cu o proteză neomologată, domnul doctor Burnei a făcut intervenția. Proteza este din titan și mă bucur totuși că piciorul și organismul fetiței l-a acceptat. Prioritar este scoaterea acestei proteze, căci a afectat bazinul, din femur a mai rămas o parte mică. Necesită o intervenție chirurgicală în Viena, care costă foarte mult, iar noi nu avem posibilități materiale”, a spus Alina Codițoiu.

 

Intervenția de la Viena costă 52.000 de euro

Dacă banii necesari intervenției de la Viena nu se vor strânge, Priscila riscă să rămână fără picior, acesta putând fi amputat pentru a nu se  întâmpla altă nenorocire. „Priscila mă tot întreabă ce înseamnă amputat… Mi se rupe sufletul. (…) Noi am cheltuit foarte mulți bani, dar acum nu mai avem nicio posibilitate. Eu sunt asistentul personal al Priscilei, soțul meu nu lucrează momentan. Ne-am mutat la Târgu-Jiu și își caută un loc de muncă. Sper ca oamenii cu suflet să ne ajute. (…) Legat de greșeala domnului doctor Burnei, nu am vrut să îl dăm în judecată. S-a făcut destul rău. Acum trebuie să ne concentrăm să o salvăm pe Priscila. Alți medici mi-au spus că operația făcută de domnul Burnei nu este scrisă în nicio carte de medicină. Operația din Austria costă 52.000 de euro și noi nu avem posibilitatea aceasta. Noi trăim din 1.200 lei momentan, până își găsește soțul un loc de muncă. (…) Am fost să cerem sprijin la primărie și când ne-au cerut actele cu venitul și au văzut că avem acești bani, adică 1.200 lei pe lună, au zic că nu suntem caz social. Nu suntem. Avem ce mânca și ne plătim utilitățile, dar nu avem nicio șansă să strângem 52.000 de euro. Nici dacă am avea 3.000 lei lunar, n-am putea. Sunt cheltuieli cu Priscila, cheltuielile cotidiene. Sper ca oamenii să ne înțeleagă situația și să ne ajute. Până acum nu am apelat la nimeni, nu am cerut bani, dar acum nu mai avem posibilități financiare și Priscila poate să rămână fără picior”, a spus, cu lacrimi în ochi, Alina Codițoiu, mama Priscilei.

Micuța este un copil vesel, în ciuda afecțiunii sale. Ca să poată merge cât de cât normal, Priscila poartă ghete ortopedice, care costă 600 de lei și trebuie schimbate de cel puțin două ori pe an. Defectul de mers al fetiței și diferența de lungime dintre piciorușe se văd cu ochiul liber.

Cei care doresc să ajute pot depune lei în următorul cont, deschis pe numele mamei fetiței, CODIȚOIU ELENA ALINA:
RO44BTRLRONCRT0207083001
COD SWIFT: BTRLRO22.

Concert umanitar

Vineri, 16 iunie, va avea loc la Târgu-Jiu un spectacol umanitar, cu scopul de a strânge banii necesari intervenției din străinătate. Concertul este organizat de Asociația Sănătate, Educație și Familie, care s-a implicat în ajutorarea copilei din Târgu-Jiu. „Reprezint o asociație umanitară care se ocupă de acest caz. Am cunoscut-o pe Priscila și m-a impresionat! Fetița s-a născut cu o luxație de șold, au fost mai multe intervenții nereușite și acum are nevoie de peste 50.000 de euro pentru o intervenție în Viena. Copila mai are doar 5 cm din femur, iar ea mai are foarte puțin din el, ea merge datorită unei proteze care va trebui schimbată. Suferința Priscilei este foarte complexă. Vorbim despre o greșeală medicală și totuși mama m-a impresionat. Întrebată de ce nu dă în judecată spitalul și medicul care a greșit, dânsa a zis că și așa s-a făcut destul rău! Eu cred că are sufletul bun, dacă poate să spun așa ceva”, a spus Romeo Nagy, de la Asociația Sănătate, Educație și Familie.

Sunteți așteptați la concertul care va avea loc vineri seara și sunteți rugați să ajutați această copilă care își dorește doar să poată alerga alături de alți copii!

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.