Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13349220_10206510258743856_1640382957_nExperimentul CEZ România a testat limitele e-mobility în țara noastră, în care numărul stațiilor electrice este redus, iar autonomia limitată a mașinilor electrice le recomandă doar în mediul urban. În urma experimentului, directorul companiei a precizat că ia în calcul realizarea unei stații de încărcare a mașinilor și la Târgu-Jiu.

Martin Zmelik, CEO al Grupului CEZ în România, și Cabral Ibacka, prezentator de televiziune, au încercat aproape imposibilul: să parcurgă distanța București – Pitești, pe DN 7, adică aproape 120 de kilometri, cu un singur „plin” de baterie.

Pe drumul parcurs cu un Renault Zoe, una dintre mașinile electrice din flota CEZ, cei doi protagoniști ai experimentului au împărtășit emoțiile rămânerii în pană fără posibilitatea de a alimenta la următoarea oprire, ca în cazul unei mașini cu motor pe combustie sau hibrid, dar s-au bucurat de avantajele unui autoturism ecologic: silențiozitatea și puterea liniară a propulsorului.

A fost, de asemenea, o ocazie de a experimenta viitorul transportului auto, la volanul unui model recunoscut pentru designul său smart și contemporan.

În ciuda emoțiilor, experimentul a demonstrat viabilitatea transportului auto interurban cu mașini electrice în România. „Vom extinde rețeaua cu siguranță în acest an, dar decizia va ține cont de piață. Ar fi bine să avem încă 2-3 stații. Intenționăm ca sediile noastre din marile orașe să aibă și stație de încărcare. Nu am decis încă, dar următorul oraș de pe listă ar putea fi Târgu-Jiu, Drobeta sau Alexandria. Ne gândim la o soluție și pentru București”, a declarat Martin Zmelik.

În acest moment, compania deține două stații de încărcare, în Pitești și Craiova, unde posesorii de mașini electrice pot reîncărca gratuit. CEZ a început, de asemenea, diversificarea flotei auto prin achiziția de modele electrice și hibrid. Acestea sunt utilizate de angajați în sistem carpooling, fiind adesea rezervate și pentru weekenduri.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.