Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

1Mănăstirea Tismana a găzduit, în perioada 27 august – 2 septembrie, cea de a doua serie a taberei internaţionale „Matrice culturală şi spirituală românească”. Întâlnirea, aflată la prima ediţie, adună mai mulţi tineri din regiunile istorice învecinate ţării noastre, fiind rodul unui frumos parteneriat între Arhiepiscopia Craiovei şi Institutul Cultural Român (ICR).

În  perioada  27 august – 2 septembrie, la Mănăstirea Tismana, a avut loc ultima serie a taberei „Matrice culturală şi spirituală românească”.

Zeci de elevi români din Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria au fost găzduiți la Mănăstirea Tismana și au învățat despre obiceiurile și tradițiile populare ale Gorjului, au purtat discuții pe teme de cultură și spiritualitate. Joi, în cadrul unei ceremonii de închidere a taberei, participanții s-au întâlnit la sediul Consiliului Județean Gorj, după o vizită la Muzeul Curtișoara.

„Ne-am simțit foarte bine, au fost momente emoționante și am învățat multe lucruri noi. Vă mulțumim!”, a spus reprezentantul grupului din Ucraina. „Ne-am simțit minunat aici. Este o primă ediție și a fost de succes și sperăm să avem parte în continuare de sprijinul Mitropoliei Olteniei și al Consiliului Județean Gorj. Ideea acestui proiect s-a născut din cele două teme fundamentale ale acestui an: 140 de Constantin Brâncuși și Anul Brâncuși și alături de frumoasa inițiativă a Mitropoliei Olteniei – an al tineretului creștin ortodox.

Cele două aspecte au ținut împreună poporul român: spiritualitatea și cultura! Au venit frații noștri la noi și sper că pentru toți participanții a fost un eveniment fericit și mulțumim tuturor. Să ne vedem cu gânduri bune”, a spus Flori Roșianu de la ICR.

Programul se încadrează în strategia anuală a ICR de promovare a „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuși”, fiind de asemenea prilejuit de declararea anului 2016 drept „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin orthodox”, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.